Greitas obuolių pyragas be kiaušinių, be miltų, be cukraus

2019-08-06 Autorius Zuikio receptai

Greitas obuolių pyragas be kiaušinių, be miltų, be cukraus
Tikriausiai visiems patinka pyragai, neverčiantys daug laiko praleisti virtuvėje. Greitas obuolių pyragas be kiaušinių, be miltų, be cukraus – tai sveikas ir lengvai paruošiamas desertas, puikiai tinkantis sveikatai palankiai mitybai. Šis pyragas gaminamas naudojant natūralius ingredientus, tokius kaip malti avižiniai dribsniai, obuoliai, natūralus saldiklis (klevų sirupas ar medus). Obuoliai suteikia pyragui natūralios saldžiarūgštės, o avižiniai dribsniai praturtina pyragą natūraliu riešutų skoniu bei švelnia tekstūra. Šio pyrago paruošimas yra greitas ir paprastas, o rezultatas – drėgnas ir aromatingas desertas,

Redakcijos komentaras - avižos natūraliai yra be glitimo, tačiau dažnai apdorojamos arba pakuojamos vietose, kuriose taip pat apdorojami kviečiai, miežiai ar rugiai. Jei norite būti tikri, kad avižiniai dribsniai/avižiniai miltai yra visiškai be glitimo, ieškokite ant pakuotės žymėjimo „glitimo neturintys“ arba „gluten-free“, kuris rodo, kad produktas buvo pagamintas ir apdorotas aplinkoje be glitimo užteršimo rizikos.

Ingredientai

    • Pilno grūdo avižiniai dribsniai: 1,5 stikl. (arba avižų miltai)
    • Graikiškas jogurtas: 400 ml.
    • Sviestas: 2 valg. š.
    • klevų sirupas: 4 valg. š. (galima keisti medumi)
    • Obuoliai: 4-5 vnt.
    • Cinamonas (pagardinimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Avižinius dribsnius susmulkinti iki miltų (kokteilinės ar maisto trintuvo pagalba).
  2. 2. Ištirpinti sviestą ir klevų sirupą (arba medų), viską sumaišyti su smulkintais dribsniais.
  3. Reklama
  4. 3. Obuolius nulupti, išvalyti bei supjaustyti skiltelėmis.
  5. 4. Supjaustytus obuolius sumaišyti su jogurtu ir dribsniais. Pagardinti cinamonu.
  6. 5. Tešlą supilti į kepimo formą ir kepti maždaug 50 minučių iki 180 C įkaitintoje orkaitėje. Kepant pyragą stebėti, tikslus kepimo laikas priklauso nuo orkaitės.

Regina Sinkevic

Gal pyragas ir skanus, bet nėra daug sveikesnis už kitus, nes medus turi irgi daug kalorijų, o avižiniai miltai taip pat turi glitimo, tačiau verta pabandyti iškepti. Naujo skonio desertas! ☺
Atsakyti