Skaniausias apverstas karamelizuotų obuolių pyragas

2023-09-17 Autorius WorldRecipes.lt

Skaniausias apverstas karamelizuotų obuolių pyragas
Tikriausiai visi sutinka, kad dėl skonio labai sunku ginčytis, bet apverstas karamelizuotų obuolių pyragas daugeliui yra pats skaniausias. Šiek tiek užgaišti jį kepant reikia, bet dėl fantastiško skonio pyrago tikrai labai verta. Karamelizuotų obuolių pyragą rekomenduoju valgyti dar šiltą. Tiek mano draugų rate, tiek artimųjų rate šis pyragas pastaruoju metų yra tiesiog TOP. Visi valgo, visi giria, visi kitiems rekomenduoja pamėginti. Tą pati šiandien darau ir aš visiems Jums - labai rekomenduoju pamėginti. Esu tikra, kad pirštelius laižysite ir receptą dar savo draugams parodysite! Tad pradedam gaminti! :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • miltų: 140 gramų
    • sviesto: 140 gramų
    • druskos: 1 arbatinio šaukštelio
    • vandens: 50 mililitrų
    • obuolių: 9
    • cukraus: 1-2 valgomųjų šaukštų (galima dėti ir daugiau, jei esate saldumo mėgėjas)
    • cinamono: žiupsnelio
    • maltų gvazdikėlių: žiupsnelio
    • sviesto: 6 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sulčių: 4 arbatinių šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių paruoškite tešlą - miltus sumaišykite su druska (geriausiai, kad būtų smulki) ir persijokite.
  2. 2. Tada į miltus įdėkite pjaustytus sviesto gabaliukus (sviestas neturi būti nei ištižęs, nei suakmenėjęs nuo šalčio - kurį laiką pabuvęs kambario temperatūroje, bet ne per ilgai).
  3. Reklama
  4. 3. Masę išmaišykite ir tada rankomis sviesto gabaliukus rankomis minkykite į miltus. Turėtų susidaryti daug mažų tešlos gumuliukų.
  5. 4. Į tešlą supilkite vandenį ir iš atskirų tešlos gumuliukų sulipdykite vieną apvalų tešlos gabalą.
  6. 5. Jį apdenkite maistine plėvele ir mažiausiai 30 minučių pastatykite į šaldytuvą.
  7. 6. Atvėsintą tešlą iškočiokite ant lengvai miltais pabarstyto stalo / lentos. Kočiokite tik į vieną pusę ir stengiamasi išlaikyti tvarkingo tešlos stačiakampio formą.
  8. 7. Išgavus taisyklingą stačiakampį, sulenkiame tešlą per maždaug trečdalį jos ilgio ir tuomet ant viršaus užlenkiame likusią trečdalį.
  9. 8. Gautą sluoksnį sulenkiame dar perpus ir dar kartą iškočiojame, geriausiai į vieną pusę, kad vėl išeitų panašus lygus tešlos stačiakampis.
  10. 9. Tešlą dar vieną kartą taip pat sulankstome ir apdengę maisto plėvele dar maždaug 30 minučių palaikome šaldytuve prieš kočiojant tešlą kepimui.
  11. 10. Tuomet paruošiame obuolius - nuplauname, nusausiname, išimame sėklalizdžius ir supjaustome į keturias dalis (jeigu obuoliai labai dideli, galite pjaustyti į 6 arba 8 dalis).
  12. 11. Indo, kuriame kepsite pyragą, dugną ir šonus reikia gerai įtrinti dviem trečdaliais sviesto.
  13. 12. Cukrų sumaišome su cinamonu ir gvazdikėliais ir tolygiai paskirstome ant indo dugno ir šonų (paliekame maždaug 1-2 valgomuosius šaukštus pabarstyti ant obuolių).
  14. 13. Tolygiai apšlakstome cukrų citrinos sultimis.
  15. 14. Tada į indą tvarkingai sudedame obuolius (nepamirštame - pyrago apačia bus jo viršus, tad svarbu, kaip dedami obuoliai atrodys iš apačios).
  16. 15. Ant obuolių paberiame likusį cukrų ir sudedame mažais gabaliukais pjaustytą sviestą.
  17. 16. Pastatome indą ant nedidelės kaitros ir leidžiame obuoliams kepti maždaug 20 minučių.
  18. 17. Pradžioje obuolius galite pridengti, bet vėliau papildomos drėgmės reikėtų vengti, kad prasidėtų jų karamelizacija.
  19. 18. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
  20. 19. Iškočiojame atvėsintą tešlą.
  21. 20. Norimos formos tešlos gabaliuku uždengiame obuolius, tešlos kraštus pakišame po obuoliais.
  22. 21. Dedame pyragą į orkaitę ir kepame maždaug 20-25 minutes, kol tešla apskrus.
  23. 22. Išimame pyragą iš orkaitės ir leidžiame šiek tiek atvėsti, kad karamelė kiek labiau sustingtų.
  24. 23. Tada paimame pyrago dydžio lėkštę ir gerąja pusę uždengiame pyragą.
  25. 24. Tvirtai laikydami lėkštę, apverčiame pyragą ir nuimame dugną.
  26. 25. Jeigu karamelė labai tiršta, nuimant galite šiek pakaitinti dugno apačią.
  27. )
  28. 26. Pyragas tiekite, kol dar šiltas, skaniausias su ledais. Pasilepinkite!
Nematomas obuolių / kriaušių pyragas
(5)
Obuolių pyragas su karameliniu padažu
(3)
Obuolių pyragas su datulėmis
(1)