Varškės ir karamelizuotų obuolių pyragas pagal Beatą

2022-11-18 Autorius Kviečiu į virtuvę

Varškės ir karamelizuotų obuolių pyragas pagal Beatą
Su pyragų diena visus. Ar švenčiate ją? Šį varškės pyragą su karamelizoutais obuoliais kepiau būtent šiai progai ir nusinešiau pavaišinti kolegėms į darbą. Nežinau sakė tiesą ar pamelavo bet pagyrė, kad pyragas gavosi labai skanus. Tuo ir noriu tikėti, nes po pirmos rytinės kavos paragavimo, jo visai nebeliko.

Kai pirmą kartą gaminant pamačiau šio recepto eigą labai nustebau, pasirodė itin įdomus pyragas. Tiek biskvitas, tiek varškės masė kepasi kartu, o po to pyrago viršų karūnuoja karamelizuoti obuoliai, kurie, turiu pasakyti čia fantastiškai tinka. Tad pamėginkite pasigaminti tokį pyragą ir Jūs. Pasilepinsite! 

Gaminant buvo naudojama 24 centimetrų skersmens kepimo forma, bet puikiai tiktų ir kvadratinė forma.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Padui:
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 100 gramų
    • grietinė: 100 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • tirpintas sviestas: 100 gramų
    • druska: žiupsnio
    • miltai: 1 stiklinės (~200 gramų)
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    Varškės sluoksniui:
    • varškė: 700 gramų
    • cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnio
    • kiaušiniai: 4
    • grietinė: 200 gramų
    • krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
    Obuolių sluoksniui:
    • obuoliai: 7
    • cukrus: ~50-60 gramų
    • sviestas: ~50 gramų
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pyrago padas: Kiaušinius išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės.
  2. 2. Įmaišykite grietinę ir tirpintą svistą. Dar kartą viską gerai išplakite.
  3. Reklama
  4. 3. Įsijokite miltus su kepimo milteliais ir druska. Gerai išmaišykite, kad neliktų sausų miltų.
  5. 4. Varškės sluoksnis: Varškę, cukrų, vanilinį cukrų, druską, kiaušinius ir grietinę sudėkite į maisto smulkintuvą ir viską sutrinkite iki vientisos masės. Įmaišykite krakmolą.
  6. 5. Karamelizuoti obuoliai: Obuolius nulupkite ir supjaustykite stambiomis skiltelėmis. Nepamažinkite, nes kitaip obuoliais pasileis bei pavirš koše.
  7. 6. Į keptuvę suberkite cukrų ir kaitinkite, kol išsilydys. Įdėkite maždaug 20-30 gramų sviesto. Ištirpinkite.
  8. 7. Tada sudėkite obuolių skilteles ir pakepinkite maždaug 5-7 minutes.
  9. 8. Įdėkite dar maždaug 30 gramų sviesto. Pabarstykite cinamonu. Išjunkit\e kaitrą, kai obuoliai bus minkšti, bet dar nepavirtę į košę.
  10. 9. Pyrago kepimas: Į kepimo formą išklotą su kepimo popieriumi, o šonus išteptus sviestu, šaukštu sudėkite jau paruoštą pado tešlą ir išlyginkite paviršių.
  11. 10. Tada sukrėskite varškės masę.
  12. 11. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite pyragą maždaug 15-20 minučių.
  13. 12. Kai viršus jau bus sutvirtėjęs, sudėkite ant viršaus obuolius, sumažinkite kaitrą iki 160 laipsnių ir kepkite dar maždaug 30 minučių. Lepinkitės!
  14. 13. Rekomendacija: Daugiau obuolių pyragų receptų rasite: Obuolių pyragai.
Varškės ir karamelizuotų obuolių pyragas pagal Beatą