Paryžietiškas obuolių pyragas su traškia saldžia plutele ir užpilu

2024-05-09 Autorius WorldRecipes.lt

Paryžietiškas obuolių pyragas su traškia saldžia plutele ir užpilu
Tikriausiai vienas mano pačių mėgstamiausių mano obuolių pyragų. Gaunasi tikrai labai gardus obuolių pyragas su traškia saldžia plutele. Ir didžiulis pliusas tas, kad jis ganėtinai greitai pagaminamas. Atvėsimo įprastai nesulaukia, nes mūsų šeimoje būna suvalgomas dar šiltas. Tikrai šiandien drąsiai jį rekomenduoju pasigaminti visiems, nes šis receptas negali nuvilti. Nieko ilgai nebelaukiam, einam prie ingredientų ir gamybos instrukcijų!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • miltai: 1-1,5 stiklinės
    • cukrus: 0,5 stiklinės
    • kepimo milteliai: 1 valgomojo šaukšto
    • vanilinis cukrus: 1 šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • kiaušiniai: 3
    • aliejus: 3 arbatinių šaukštelių
    • pienas: 0,5 stiklinės
    • obuoliai: 8
    • cinamonas: 2 šaukštelių (jeigu mėgstate)
    • sviestas (formos patepimui)
    Pyrago užpilui:
    • cukrus: 2-3 šaukštų
    • sviestas: 50 gramų
    • kiaušiniai: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sumaišykite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską, kepimo miltelius ir cinamoną.
  2. 2. Tada įmuškite kiaušinius, įpilkite aliejų bei pieną. Viską gerai išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis bei įmaišykite į tešlą.
  5. 4. Tuomet kepimo formą ištepkite sviestu bei supilkite tešlą. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35-40 minučių.
  6. 5. Per tą laiką paruoškite užpilą. Sviestą ištirpdykite, kiaušinį išplakite su cukrumi bei supilkite tirpintą sviestą, gerai išmaišykite.
  7. 6. Po to plakinį užpilkite ant pyrago bei dar pakepkite maždaug 10-12 minučių.
  8. 7. Pjaustykite ir lepinkitės!

Monika

Tikrai tobulas obuolių pyragas. Ačiū, kad pasidalinote!
Atsakyti
Obuolių trupiniuotis
(7)
Obuolių pyragas su datulėmis
(1)
Sviestinis slyvų pyragas
(3)