Karališkas obuolių pyragas su sviestine tešla ir bezė baltymų įdaru

2023-10-31 Autorius Baking Secrets

Karališkas obuolių pyragas su sviestine tešla ir bezė baltymų įdaru
Obuolių pyragas. Obuolių pyragas rudenį. Obuolių pyragas su ledais. Dažniausiai obuolių pyragas primena vėsų rudenį su kavos puodeliu rankose, bet aš dažnai pasiilgstu jo skonio, tad tenka gaminti ne tik rudenį, be to šis pyragas puikiai tinka svečiams pavaišinti. Išbandykite!

Skonis. Itin skanus trijų sluoksnių (pyrago pagrindas, obuoliai ir bezė) obuolių pyragas. Atrodo nuostabiai, karališkai ir viliojančiai.

Ką daryčiau kitaip kitą kartą? Aš neištvėriau ir pyragą supjausčiau dar pilnai neatvėsusį bei išimtą iš formos. Pyragas trupėjo, tad kitą kartą palikčiau formoje ir pjaustyčiau joje.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 3
    • sviestas: 200 gramų
    • cukrus: 1,5 puodelio (1 puodelis – 250 ml)
    • miltai: 2,5 puodelio
    • kepimo milteliai: 2 šaukštelių
    • vanilės ekstraktas: trupučio
    • druska: žiupsnelio
    • obuoliai: 5

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje kiaušinių baltymus plakame, kol suputos. Suberiame pusę cukraus bei plakite iki standumo.
  2. išplakti kiaušinių baltymai
  3. 2. Tuomet miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišome.
  4. miltai druska ir kepimo milteliai
    Reklama
  5. 3. Tada sviestą išsukame su cukrumi, vanile, supilame trynius, suberiame miltų mišinį bei užminkome, kol susidarys trupininė masė, panaši į šlapią smėlį. Arba galite tiesiog viską sudėti į virtuvinį kombainą bei sumaišyti, kaip dariau aš.
  6. 4. Po to riebalais ištepame (trupučiu sviesto) bei kepimo popieriumi išklojame 20×20 centimetrų dydžio kepimo formą.
  7. 5. Nulupame bei kubeliais supjaustome obuolius.
  8. 6. Į kepimo formą sukrečiame du trečdalius tešlos, tolygiai paskirstome supjaustytus obuolius bei ant viršaus užpilame išplaktus baltymus. Likusią tešlos dalį sutrupiname bei sudedame ant baltymų.
  9. obuolių tešla su obuolių kubeliais
  10. 7. Tada kepame maždaug 60 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago centrą jis liks sausas.
  11. 8. Galiausiai atvėsiname pyragą formoje bei tik tada supjaustome. Skanaujame!
Karališkas obuolių pyragas su sviestine tešla ir bezė baltymų įdaru
Karališkas obuolių pyragas su sviestine tešla ir bezė baltymų įdaru

Monika Gudavičiūtė

Labai skanus. Trapus pagrindas su kvapniais obuoliais ir traškia plutele. Dėjau rudąjį cukrų todėl obuoliai švelniai karamelizavosi ;) greitu metu kepsiu dar, bet būtinai pasiruošiu ir kalną ledų :D Dėkoju už puikų receptą ;)
Atsakyti

Zivile

Labai skanus,patiko visiems,pavadinimas gerai tinka sitam pyragui☺️
Atsakyti

Viktorija

Visiška nesąmone, cukrus neistirpo su sviestu plakamas. Viska reikėjo išmesti. Gaila laiko ir produktų.
Atsakyti

Msm

Cukrus ir neturi istirpti. Istirps kepant ir duos pyragui syruktura. Galima naudoti smulkesni, kepiniams skirta cukru.

WorldRecipes™

Viktorija, na labai gaila, kad po tiek gerų atsiliepimų ir vienas blogas. :(
Atsakyti

M

Sveiki. O sviesta reikia istirpinti ar ne? Aciu.
Atsakyti

WorldRecipes™

m, nereikia :)
Atsakyti

Mėgėja

Kokio skersmens turi būti kepimo forma šioms produktų proporcijoms? Mano 26/28 ir baltymo gaunasi ne toks jau ir storas sluoksnis. Bekepant išsipučia, o vėliau sukrenta į plonytę juostelę...
Atsakyti

Smalize

Tikrai karaliskas pyragas !!! Rekomenduoju visiems butinai isbandyti. Obuolius su cukrum ir cinamonu geriau pagardinti. Ir atsargiai - plakti kiausiniu baltymai orkaiteje dvigubai iskyla, neprikraukite skardos iki pat virsaus.
Atsakyti

Giedre Seduikiene

Puikus pyragas! Baltymai iškilo ir nesukrito! Gaminau ir nelabai tikėjausi, kad pavyks iš pirmo karto, bet pavyko! Širdingai dėkoju už šį receptą!
Atsakyti

Irute Močiutė

Puikus pyragas išeina nuostabiai skanus.
Atsakyti

Živile

Pyragas ištiesų labai skanus, bet nesuprantu ka aš netaip padariau kad man neiskilo kiausinio baltymas gal pertrumpai plakiau
Atsakyti

Lionė

Ačiū už receptą, kepiau 3 kartus, nuostabus karališkas pyragas...
Atsakyti

Marytė

Kodėl matuojate puodeliais?Puodelis puodeliui nelygus, nejaugi taip sunku normaliai gramais parašyti?
Atsakyti

Osvadas

Cukraus per daug.... man per saldu. Seniai kepu labai panašius obuolių pyragus su baltymais. Vienoki ar kitoki -skonis toks pat .
Atsakyti

Liza

Draugė šiandien pavaišino - fantastiškas pyragas. Ačiū už receptą. Kepsiu būtinai.
Atsakyti

Receptų mylėtoja

Draugė rekomendavo man ši obuolių pyragą (nors visada gamindavau pagal savo receptą). Galvoju reikia išbandyti pagaliau ką nors kito. Tai galiu pasakyti, kad šis receptas tiesiog tobulai fantastiškas. Gaminsiu tik tokį ir ateityje... nu toks TOBULAS, kad net nežinau kaip apibūdinti. Rekomenduoju ir kitiems būtinai pamėginti.
Atsakyti

Alina

Tikrai nuostabus receptukas... :) Labai rekomenduotinas visiems toks obuolių pyragas :)
Atsakyti

Ruta

Pritariu, super pyragas, vėl kepsiu :)
Atsakyti

Sandra

Nuostabiai skaniai gavosi pyragas. Tik kad neturėjau sviesto, tai panaudojau kokosu aliejų, o obuolius dar apibarsciau rudojo bei vanilinio cukraus-cinamono mišiniu. Dariau iš dvigubos dozes. Žiauriai skanus, vyras sakė pats skaniausias obuolių pyragas ir kad visad tokį kepciau :) tiesa pradžioj buvo labai išsipūtė viršus, o atvėsus susmego baltymų masė..
Atsakyti
Karališkas obuolių pyragas su sviestine tešla ir bezė baltymų įdaru

Kriste

Kaip padaryt, kad nesukristų baltymų masė?
Atsakyti

Msm

Nereiketu perplakti baltymu.

Dalia

2šaukštai krakmolo

Gabrielė Kuškienė

Labai tinkantis pavadinimas šiam pyragui. Tikrai kažkas TOKIO :) dedu didžiulį pliusą.
Atsakyti

Lina Kazlauskienė

T O B U L A S - Septynios raidės vienas žodis. Nu pasaka kaip skaniai pavyko. Ačiū už fantastišką receptą:) O dar sako dviračio neišrasi, pasirodo, obuolių pyragą galima iš naujo išrasti ir dar geresnį nei seniau.
Atsakyti

Paula

Gaminau su viso grūdo miltais, jų dėjau mažiau nei nurodyta recepte (nes jie linkę daugiau sugerti drėgmės) išėjo traškus ir lb skanus.
Atsakyti

silvija

tai kiek miltu deti gramais? apie 500g?
Atsakyti

WorldRecipes™

Silvija, 625 mililitrai, panašiai bus 500 gramų :)
Atsakyti

Lina Anonimė

Gaminau keletą kartų, vieną kartą gaminau su pirktiniais kiaušiniais, o kitą kartą pasiėmiau iš močiutės kaime. Tai su naminiais kiaušiniais gaunasi daug skaniau, jei tik turit šansų išmėginkit, visai kitas skonis.
Atsakyti

Anonimė

Noriu paklausti.. Pirmas tas sluoksnis - sutrupinti ar iškloti tolygiai, nes parašyta sukrėsti į skardą, kaip sukrėsi jei jis išminkomas, neskystas...Ačiū
Atsakyti

WorldRecipes™

Anonime, tiesiog sukratykite ir ranka tolygiai paskleiskite :)
Atsakyti

Genovaitė

Nesupratau kodėl čia pirmoje eilėje plakami baltymai. Visiems pyragams, kur plakasi baltymai, pirma pasidarau viską iki baltymų plakimo ir tik tuoj išplaktus baltymus maišau į tešlas arba dedu ant viršaus ir greitai šaunu kepti.
Atsakyti

VIKTORIJA

Pritariu baltymus plakiau paskutinėje eilėje. Negerai, kai plakti baltymai stovi ir laukia savo eilės. Užtat ir sukrenta.

Ilona

pirmakart pabandziau, nu superinis pyragas.Dar ir ledu sauksteli desertas 100balu
Atsakyti

nezgrėbna

pagaminau, bet kitą kartą darysiu kitaip. Sumažinsiu cukrų, nes labai jau saldu. Kiaušinio tryniai nesukepė, buvo šlapi, o iš obuolių pribėgo daug sulčių. Imkite plokštesnę skardą ir formuokite pyragą ne į aukštį, bet labiau į plotį. Kiaušinių trynių neuždenkite storu sluoksniu tešlos.
Atsakyti

Birute

Miltų 1 puodelis - 130gr Šitam pyragui apie 350gr miltu
Atsakyti

jurate

Skanu, bet per saldu, cukraus reiktų mažinti - pabandzžau dėti 2/3 puodelio, gavosi puikiai. Ačiū už receptą.
Atsakyti
Obuolių pyragas su maskarpone
(1)