Pyragas su obuoliais, razinomis ir migdolais

2023-09-13 Autorius WorldRecipes.lt

Pyragas su obuoliais, razinomis ir migdolais
Fantastiškai skanus obuolių pyragas su razinomis ir migdolais, tiems, kas jau turi pirmųjų obuolių savo sode. O tiems kas neturi, teks jų nubėgti nusipirkti, nes šis receptas tikrai to vertas. Net nežinojau kaip jį išgirti, bet mūsų šeimai jis labai patiko. Paruošimas visai nesudėtingas, o gardumynas prie kavos ar arbatos puodelio garantuotas. Tad drąsiai dalinuosi receptu ir rekomenduoju išmėginti jau šiandien. Imamės darbo! :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • miltų: 250 gramų
    • sviesto: 175 gramų
    • obuolių: 1,3 kilogramo
    • razinų: 50 gramų
    • cukraus: 4 valgomųjų šaukštų
    • citrinų: 1 (nėra būtina)
    • romo: 5 valgomųjų šaukštų
    • skaldytų migdolų: 50 gramų
    • krakmolo: 1 valgomojo šaukšto
    • cinamono
    • cukraus pudros
    • pieno: 2 valgomųjų šaukštų
    • kiaušinių trynių: 1
    • abrikosų marmelado: 2-3 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių tešlai sutarkuokite šaltą sviestą, sumaišykite su miltais, 5 šaukštais šalto vandens bei žiupsneliu druskos.
  2. 2. Suformuokite rutulį, apvyniokite plėvele bei dėkite maždaug 30 minučių į šaldytuvą.
  3. Reklama
  4. 3. Razinas užpilkite romu bei 30 minučių brinkinkite.
  5. 4. Tuomet obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis bei sumaišykite su citrinos sultimis.
  6. 5. Migdolus paskrudinkite keptuvėje.
  7. 6. Trečdalį atšaldytos tešlos atidėkite, iš likusios iškočiokite pagrindą, įklokite į kepimo formą bei suformuokite aukštus bortelius.
  8. 7. Tada išmaišykite obuolius su razinomis, cukrumi, krakmolu, migdolais, cinamonu bei išdėliokite ant tešlos.
  9. 8. Likusią tešlą iškočiokite bei užklokite ant pyrago viršaus.
  10. 9. Patepkite tryniu sumaišytu su pienu.
  11. 10. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių.
  12. 11. Dar karštą pyragą aptepkite marmeladu bei pabarstykite cukraus pudra.
  13. 12. Pjaustykite ir skanaukite!
  14. 13. Rekomendacija: Daugiau pyragų su obuoliais receptų rasite: Pyragai su obuoliais