Pasakiškas obuolių pyragas, su traškia plutele

2024-10-03 Autorius Vaida Bučinskienė

Pasakiškas obuolių pyragas, su traškia plutele
Obuolių pyragas, kuriam tešla ruošiama iš paprastų ingredientų - miltų, kiaušinių, cukraus ir sviesto - yra klasikinis, paprastas ir labai gardus kepinys. Pagrindas – švelni ir minkšta tešla, praturtinta natūraliais ingredientais. Supjaustyti obuolių griežinėliai įmaišomi tiesiai į tešlą, suteikdami pyragui šviežumo, švelnios rūgštelės ir vaisių aromato. Kepamas orkaitėje, šis pyragas tampa auksinės spalvos su drėgnu, obuolių įsotintu vidumi, puikiai tinkantis tiek kasdieniams desertams, tiek šventinėms progoms.

Redaktorės Vaidos komentaras - vienas tų pyragų, kuris atrodo labai paprastas, bet skonis tikrai nustebina, iškepa tiesiog pasakiškas obuolių pyragas. Drėgnas desertas su lengvai traškia plutele, kuris tikrai patiks visiems obuolių pyragų mėgėjams. Patiekite apibarstę cukraus pudra arba su vaniliniais ledais. Į tešlą galite įmaišyti razinų ar smulkiai kapotų graikinių riešutų. 

Ingredientai

    • Sviestas: 150 g
    • Cukrus: 150 g
    • Kiaušiniai: 4 vnt.
    • Vanilinis cukrus: 1 arb. š.
    • Miltai: 220 g
    • Kepimo milteliai: 1 arb. š. (su kaupu)
    • Obuoliai: 800 g

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kambario temperatūros sviestą sudėti į dubenį. Prie sviesto suberti cukrų, vanilinį cukrų ir viską išplakti.
  2. sviestas išplakamas su cukrumi
  3. 2. Į dubenį su sviesto ir cukraus mase įmušti vieną kiaušinį ir gera išplakti. Taip po vieną mušti visus kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
  4. kiaušinius po vieną įplakti
  5. 3. Įplakus visu kiaušinius, į masę suberti miltus su kepimo milteliais ir dar kartą viską išplakti.
  6. Miltai įmaišomi į tešlą
  7. 4. Įkaitinti orkaitę iki 160 C temperatūros.
  8. 5. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius su supjaustyti plonais griežinėliais.
  9. supjaustyti nuluptus obuolius
  10. 6. Supjaustytus obuolius įmaišyti į tešlą. Tešlos nebus daug, bet viskas tvarkoj, svarbu kuo geriau išmaišyti, kad visi obuoliai būtų apsivėlę tešla.
  11. obuolius įmaišyti į tešlą
  12. 7. Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti obuolių tešlą ir išlyginti paviršių.
  13. sudėti į kepimo formą
  14. 8. Pyragą kepti apie 50 min. Ar iškepė patikrinti mediniu pagaliuku, ištraukas jis turi būti švarus.
Pasakiškas obuolių pyragas, su traškia plutele

Paulina Abraitiene

Kepiau senokai panašų bet norėčiau konkrečiai šito.bandysiu
Atsakyti

Rrr

Tai ‘pancuziskas obuoliu pyragas’,labai skanus,daznai ji kepu!
Atsakyti

Val.

Bet kad vis tu riebalu..debetikams gal per daug.
Atsakyti

Diabetikams

Diabetikams ne riebalų, o cukraus ir miltų bijot reikia

Aurimas

Pamiršot parašit kur ta vanilini cukru det ir kiek
Atsakyti

Pu

Čia ir taip aišku, 1 arb.s.v.cukraus sumaišyti su paprastu cukrumi.

Justinas

Ant ausų ;)

Roma

Super pyragas, kepiau su laukiniais rūgštokais obuoliukais, karštas su vaniliniais ledais - šaltam rudens vakarui. Ačiū
Atsakyti

S

Obuolių kiekis jau sutvarkytų?
Atsakyti

Deimante

Žiauriai skanus ir geras receptas, iškart vienu prisėdimu šeima sukirto. :D
Atsakyti

Erika

Labai skanus obuolių pyragas, su vaikais dažnai kepam🥰
Atsakyti

Agnete

Gavosi tobulas obuolių pyragas! Išsisaugojau ateičiai.
Atsakyti

Indre

Sveiki, As negaliu vartoti pieno produktu. Ar galiu sviesta pakeisit i margarina?
Atsakyti

Indrė

tikrai super pyragas, visada ieškojau recepto su DAUG obuolių, o šį naudoju gal jau 10 metų. kitokių net nekepu.
Atsakyti
Obuolių - pudingo pyragas
(7)
Migdolinis obuolių pyragas
(6)