Švelnus, skanus ir karališkas obuolių pyragas su grietine

2023-09-28 Autorius Jurgittos receptai

Švelnus, skanus ir karališkas obuolių pyragas su grietine
Šis obuolių pyragas gaunasi tikrai labai gardus ir manau pelnytai net keletą kartų valgytojų buvo pavadintas prabangiu tortu. Pyragą itin papuošia savaime atsirandančios "ašarėlės", kurios valgant pyragą labai gražiai tįsta. Saldus bei purus it debesėlis viršutinis sluoksnis sudaro itin gerą kontrastą su rūgštesniais obuoliais (šiam pyragui visada naudoju antaninius). Bet kas labiausiai man jame patinka, tai, kad reikia minimaliai pastangų ir produktų reikalaujanti darbo eiga ir fantastiškas galutinis rezultatas.

Šis pyragas tikrai nėra skirtas didelių saldumų mėgėjams (bet visada galite užbarstyti papildomą normą cukraus).

Ingredientai

    • obuoliai: 4
    • kiaušiniai: 3
    • miltai: 200 gramų
    • cukrus: 125 gramų
    • sviestas: 100 gramų
    • grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio (arba keletos lašų vanilės ekstrakto)
    • cukraus pudra
    • cinamonas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia obuolius nulupame, pašaliname sėklas, supjaustome skiltelėmis bei sumaišome su grietine.
  2. 2. Tuomet kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų ir ištriname su 50 gramų cukraus.
  3. Reklama
  4. 3. Suberiame miltus ir įmaišome minkštą sviestą.
  5. 4. Užminkome tešlą (jeigu tešla lips prie rankų, įberiame dar šiek tiek miltų).
  6. 5. Tešlą iškočiojame, klojame į formą, ant viršaus sudedame obuolius ir užbarstome juos cinamonu bei cukraus pudra (jeigu turimi obuoliai labai saldūs, tada cukraus pudra nebūtina), ir pašauname kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę, maždaug 20-25 minutes.
  7. 6. Kiaušinių baltymus išplakame su likusiu cukrumi bei vanile iki standžių putų.
  8. 7. Plakinį tolygiai paskirstome ant iškepto pyrago ir dar pakepame maždaug 5-7 minutes.
  9. 8. Truputį atvėsiname orkaitėje, o paskui ištraukiame ir leidžiame visiškai atvėsti kambario temperatūroje. Pats gardžiausias ir gražiausias kitą dieną, kai susistovi ir kai pasipuošia mažais, saldžiais lašeliais. Pasilepinam!
Švelnus, skanus ir karališkas obuolių pyragas su grietine
Švelnus, skanus ir karališkas obuolių pyragas su grietine
Švelnus, skanus ir karališkas obuolių pyragas su grietine

Rūta

Viršus ,iš,, angelo ašaros ,,recepto
Atsakyti

Janina Riukiene

Super skanus,obuoliu pyragas,daznai kepu
Atsakyti

Marija

O kas iškelia šį pyragą? Nereikia kepimo miltelių?
Atsakyti

Renata

Čia nėra ką kelti, nes apačia sausaininė tešla plonytė, obuoliu nereik kelti, o baltymas plaktas ir taip kyla.

Raminta

Šį receptą radau laikraštyje prieš 10-15 metų. Kuomet laikraštis sudilo, receptą perrašiau į receptų sąsiuvinį ir pavadinau " Iš laikraščio". Kepu vos tik turiu obuolių, arba kai reikia pavaišinti svečią. Recepte pastebėjau, kad nėra kepimo miltelių, kepiau ir be, ir jų įdėdavau savo nuožiūra. Pyragas skanus👍
Atsakyti

Miglė

Kokio dydžio formą naudojate?
Atsakyti

Dalia

Kepu panašų pyragą su varške, tik į baltymų masę dedu puse pakelio pudingo.
Atsakyti
Trapios tešlos obuolių pyragas
(1)