Meduolinis obuolių pyragas

2023-10-09 Autorius WorldRecipes.lt

Meduolinis obuolių pyragas
Taip greitai atšalus orams ir pradėjus jausti artėjantį rudenį vis dažniau norisi įsivynioti į šiltą antklodę su puodeliu karštos arbatos ir mėgautis naminiais pyragais ir kepiniais. Ta proga nusprendžiau grįžti prie pyragų kepimo ir pamėginti išsikepti obuolių pyragą. Šį kartą norėjosi išmėginti kažką naujo, dar neatrasto. Todėl šį kartą pabandžiau pagaminti meduolinį obuolių pyragą ir likau sužavėta.

Ingredientai

    Pagrindui:
    • sviestas: 100 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • rudas cukrus: 50 mililitrų
    • medus: 2 valgomųjų šaukštų
    • malti gvazdikėliai: žiupsnelio
    • miltai: 1,5 stiklinės
    Įdarui:
    • obuoliai: 4 didelių
    • cukrus: 3-4 valgomųjų šaukštų
    • sviestas: 20 gramų
    • druska
    • cinamonas (ir/arba kiti mėgstami prieskoniai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių paruoškite pagrindą. Sviestą išlydykite kartu su cukrumi, medumi ir maltais gvazdikėliais.
  2. 2. Į kiek atvėsusį mišinį įmuškite kiaušinį ir masę labai gerai išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Po truputį berkite miltus ir nuolatos maišykite. Miltų reiks tiek, kad iš tešlos galima būtų suformuoti pagranduką, bet ne per daug, nes bus per kieta tešla.
  5. 4. Tešla šiek tiek iškočiokite ir palikite šaldytuve (mažiausiai 2 valandas, o šiaip galite ir per visą naktį).
  6. 5. Tada du trečdalius tešlos iškočiokite suformuodami 23-25 centimetrų skersmens apskritimą.
  7. 6. Tešla sudėkite į kepimo formą. Šakute kelis kartus įbeskite į suformuotą pagrindą.
  8. 7. Ant suformuoto pagrindo gražiai išdėliokite cukrumi ir cinamonu pabarstus obuolius (obuoliai turi būti nuplauti, nulupti, išimtos sėklytės ir supjaustyti į 4 arba 6 dalis, priklausomai nuo jų dydžio. Kad obuoliai neruduotų, juos reikia apiberti druska) bei mažus gabaliukus sviesto.
  9. 8. Pyragą dėkite į įkaitintą orkaitę (180 laipsnių) ir kepkite maždaug 20-30 minučių.
  10. 9. Per tą laiką, kol pyragas kepa, iškočiokite likusią tešlos dalį ir iš jos suformuokite pyrago viršų, tai yra sudėliokite mozaiką iš tešlos juostelių.
  11. 10. Ištraukę pyragą iš orkaitės, juostelių mozaika uždėkite ant jo paviršiaus ir pyragą vėl grąžinkite į orkaitę, kur kepkite dar apie 10-15 minučių, kol iškeps viršus.
  12. 11. Iškepęs pyragas ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti.
  13. 12. Jį galite valgyti ir šiltą su ledais, bet vis tiek reikėtų leisti bent šiek tiek atvėsti. Skanaus!
Meduolinis obuolių pyragas
Obuolių pyragas su varške
(11)
Šokoladinis obuolių ir datulių pyragas
(1)
Rusiškas šokoladinis obuolių pyragas
(4)