Apverstas obuolių pyragas su cinamonu

2023-07-16 Autorius WorldRecipes.lt

Apverstas obuolių pyragas su cinamonu
Tai itin skanus apverstas obuolių pyragas, vertas visų didžiausių pagyrų!

Ingredientai

    • obuoliai: 3-4 (rūgštesni)
    • rudas cukrus: 90 gramų
    Tešlai: 
    • sviestas: 100 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 200 gramų
    • miltai: 280 gramų
    • kefyras: 240 mililitrų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sviestą išlydome keptuvėje, kurioje kepsime pyragą.
  2. sviestas lydomas keptuvėje
  3. 2. Pusė išlydyto sviesto perpilame į dubenėlį, likusį paliekame keptuvėje.
  4. Reklama
  5. 3. Tada obuolius nulupame ir supjaustome į 8 skilteles.
  6. nulupti ir supjaustyti obuoliai
  7. 4. Ant likusios sviesto keptuvėje suberiame rudąjį cukrų, paskleidžiame.
  8. 5. Ant viršaus suberiame obuolius.
  9. kepami obuoliai keptuvėje
  10. 6. Tešlai kiaušinius išplakame su cukrumi, kol pabals. Supilame tripintą sviestą, miltus su kepimo milteliais, cinamonu ir druska. Įmaišome kefyrą.
  11. 7. Tešlą paskleidžiame ant obuolių, ir kepame 175 laipsnių temperatūroje maždaug 45 minutes.
  12. 8. Iškepusį pyragą paliekame maždaug 10 minučių pravėsti, tuomet atsargiai peiliu atskiriame nuo keptuvės kraštų ir išverčiame į lėkštę. Lepinamės!
  13. iškeptas apverstas obuolių pyragas
  14. 9. Rekomendacija: Daugiau obuolių pyragų receptų rasite: Obuolių pyragai.
  15. apverstas obuolių pyragas
Apverstas obuolių pyragas su cinamonu
Apverstas obuolių pyragas su cinamonu
Obuolių trupiniuotis
(7)
Rusiškas šokoladinis obuolių pyragas
(4)