Karamelininis Tinginys - vyniotinis su varške

2024-09-05 Autorius 5 produktai

Karamelininis Tinginys - vyniotinis su varške
Karamelinis tinginys – vyniotinis su varške – tai nepaprastai gardus desertas, kuris sujungia klasikinio tinginio paprastumą su varškės gaivumu ir karamelės saldumu. Šis vyniotinis išsiskiria savo unikaliu skoniu ir tekstūra – karamelės skonio sausainių pagrindas yra švelniai saldus ir traškus, o įdaras iš varškės suteikia desertui lengvumo ir švelnumo. Varškė praturtina desertą subtiliu rūgštumu, kuris puikiai dera su karamelės saldumu. Šis desertas yra ne tik greitai ir lengvai pagaminamas, bet ir ypatingai skanus, todėl neabejotinai taps mėgstamu desertu kiekvieno, mėgstančio saldumynus.

Redakcijos komentaras - papuoškite vyniotinį ir jis taps tikra stalo puošmena - apliekite tirpintu šokoladu, karamelės padažu arba apiberkite skrudintais riešutais, kurie suteiks papildomo traškumo.

Ingredientai

    • Sausainiai: 430g 
    • Rududu: 300g 
    • Sviestas: 100g 
    • Varškė: 180g
    • Graikiškas jogurtas: 80g

    Recepto paruošimas

  1. 1. Keptuvėje ištirpinti sviestą ir leisti atvėsti.
  2. 2. Sausainius susmulkinti iki trupinių (patogiausia tai padaryti maisto smulkintuvu). Sausainius sumaišyti su sviestu ir rududu.
  3. 3. Iš pradžių maišyti šaukštu, vėliau jau reikės minkyti rankomis, kad gautųsi daugiau mažiau vientisa tešla.
  4. 4. Pasiruošti lakštą kepimo popieriaus. Ant jo paskleisti gautą masę. Paskirstyti rankomis, tuomet pasinaudojant kočėlu pakočioti, kad gautųsi gražus tešlos paplotėlis.
  5. 5. Kremui varškę sumaišyti su jogurtu. Gautą masę sudėti ant paruošto lakšto. Varškę paskleisti per visą pagrindą.
  6. 6. Naudojantis kepimo popieriaus lakštu - susukti vyniotinį. Popierius padės išlaikyti tešlą, kad neplyštų.
  7. 7. Susuktą vyniotinį perkelti į šaldytuvą, kad sutvirtėtų.
Karamelininis Tinginys - vyniotinis su varške
Riešutinis-karamelinis pyragas Kalėdoms
(7)
Vienos pyragas su slyvomis
(3)