Jogurtinis rabarbarų pyragas

2023-06-08 Autorius WorldRecipes.lt

Jogurtinis rabarbarų pyragas
Yra mūsų puslapyje keli patiekalai, kurie nenurungiami savo populiarumu jau daug metų! Kai kalba pasisuka apie rabarbarus, tikras čempionas yra prancūziškas rabarbarų pyragas su migdolais. Bet tiems, kurie jau ne kartą jį kepė, (ir tiems, kurie dar nekepė) šį kartą turiu naują labai gerą receptą: jogurtinį rabarbarų pyragą!

Dėl ko man pačiai patinka būtent tokio pobūdžio pyragai? Visų pirma dėl savo paprastumo! Šį kartą net blenderio neprireiks, kad tokį pyragą iškepti. Nereikia nei plakti, nei ilgai trinti sviesto iki baltumo, nei kažkaip dar ilgai vargti su ruošiama tešla - didelis džiaugsmas tiems, kurie su konditerija rečiau leidžiasi į draugystes. :) 

Kitas ingredientas, kuris, kaip taisyklė, garantuoja pyrago sėkmę,- tai jogurtas tešloje! Jogurtas visada padeda išlaikyti pyragą drėgną ir šviežią net praėjus dienai ar kelioms po kepimo. 

Todėl bene sunkiausias darbas, kurį čia jums gaminant reikės nudirbti, bus rabarbarų pjaustymas! Tad nieko nelaukdami pradedam gamybą!🙂 

Ingredientai

    • rabarbarai: 500 gramų
    • graikiškas jogurtas: 125 gramų
    • sviestas: 125 gramų (ištirpintas ir atvėsintas)
    • cukrus: ~160-180 gramų (dedame pagal skonį)
    • kiaušiniai: 2 didelių
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio (arba vanilinis cukrus)
    • miltai: 250 gramų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia rabarbarus supjaustome maždaug vieno centimetro dydžio gabaliukais ir atidedame į šalį.
  2. 2. Kepimo formos (pvz., nusegamais kraštais, 23-25 centimetrų diametro) dugną išklojame pergamentiniu popieriumi. Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros.
  3. 3. Dideliame dubenyje sumaišome jogurtą, tirpintą ir atvėsintą sviestą, suberiame cukrų (galima dar įberti ir žiupsnelį druskos), įmušame kiaušinius, sudėkite vanilę ir viską sumaišome.
  4. 4. Suberiame į masę miltus sumaišytus su kepimo milteliais (idealu, jeigu juos persijosite, tiesiai į dubenį su tešla) ir masę išsukame, tik kol susijungia ingredientai tarpusavyje.
  5. 5. Sukrečiame masę į kepimo formą.
  6. 6. Ant viso tešlos paviršiaus sudedame rabarbarus ir švelniai juos paspaudžiame į tešlą.
  7. 7. Kepame maždaug 40-45 minutes, arba kol pyragas iškeps (patikrinę mediniu pagaliuku ištraukiame jį sausą). Skanaujame!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau rabarbarų pyragų receptų rasite: Rabarbarų pyragai.
Gardus slyvų pyragas
(2)
Tamsus pyragas su slyvomis
(1)