Prancūziškas minkštas rabarbarų pyragas su migdolais

2023-06-08 Autorius WorldRecipes.lt

Prancūziškas minkštas rabarbarų pyragas su migdolais
Kai tik turguje, kuris yra visai netoli manęs, pasirodo patys pirmieji pavasariniai vaisiai, tinkami kepiniams, - rabarbarai, tuoj pat, nieko nelaukdama, pradedi kepti įvairiausius kepinius su šiais nepakartojamais, vaikystę primenančiais, rūgščiais stiebais. Buvo laikai kai rabarbarai augdavo kiekvieno sodo arba darželio kampe, ir kai oras jau sušildavo tiek, kad man mama leisdavo nusiimti džemperius bei lakstyti trumpomis rankovėmis, tas metas man asocijuodavosi dar ir su rūgščiu rabarbaru vienoje rankoje ir puodeliu cukraus kitoje. Pamirkydavau rabarbaro stiebą į cukrų, valgydavau rabarbarus tol, kol pradėdavo pykinti.

Dabar man atrodo, kad rabarbarai kuriam laikui buvo tarsi išnykę iš mūsų virtuvių, bet pastaruoju metu ir vėl rabarbarų mada tarsi bando atgaminti iš naujo!

Įdomus faktas: Izraelyje rabarbarai būdavo didžiulis deficitas, prekybos centruose būdavo sudėti šalia pačių egzotiškiausių vaisių ir buvo vienos iš brangesnių prekių. Tačiau keliaujant po Izraelį neteko jokiame restorane ragauti patiekalų ar desertų su rabarbarais - tikriausiai, šių dar neįsisavino Izraelio šefai.:) 

Iš esmės rabarbarus galite naudoti ten, kur rudenį naudojate obuolius! Rabarbarams skaninti kepiniuose puikiai tinka cinamonas, o kepant jų konsistencija būna tarsi panaši į rūgščių obuolių konsistenciją. Šis minkštas, drėgnas ir purus prancūziškas pyragas - fantastiškas pasirinkimas saulėtai popietei. Ir ne vien dėl puikiai pavykusio rūgščių rabarbarų ir maloniai saldžios tešlos skonio, bet ir dėl to, kad tešlai sunaudojama palyginus nedaug riebalų ir nedaug miltų. Tad pradedam gaminti šį fantastišką pyragą!

Ingredientai

    • minkštas sviestas: 115 gramų
    • cukrus: 200 gramų
    • kiaušiniai: 3 didelių (kambario temperatūros)
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 200 gramų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska: žiupsnio
    • rabarbarai: 650 gramų (supjaustome plonomis riekelėmis)
    • migdolų plokštelės: 0,5 stiklinės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Apvalią kepimo formą (23 centimetrų) išklojame pergamentiniu popieriumi.
  2. 2. Minkštą sviestą išsukame su cukrumi iki purios masės (sukame ne trumpiau kaip 5 minutes mikseriu).
  3. Reklama
  4. 3. Po vieną mušame kiaušinį, visą laiką plakdami, kol kiekvienas kiaušinis pilnai įsiplaka į sviesto masę (kas kartą mažiausiai po vieną minutę). Pabaigoje įmaišome vanilę.
  5. 4. Atskirame dubenyje sumaišome birius produktus: miltus, kepimo miltelius ir druską. Sumažiname mikserio apsisukimus ir pamažu beriame miltų mišinį, toliau sukdami tešlą, kad ji išliktų puri.
  6. 5. Pabaigoje suberiame rabarbarus ir atsargiai šaukštu išmaišome.
  7. 6. Sukrečiame tešlą į paruoštą kepimo formą. Paviršių išlyginame ir pabarstome migdolais.
  8. 7. Kepame maždaug 50-55 minutes, arba kol įkišę medinį pagaliuką į pyrago centrą, ištrauksime jį sausą.
  9. 8. Patarimas: Jeigu kepimo metu pyrago viršus ims svilti, pernelyg greitai tamsėti, uždengiame gabaliuku aliuminio folijos.
  10. 9. Patiekdami pabarstome cukraus pudra. Skanaujame!
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau rabarbarų pyragų receptų rasite: Rabarbarų pyragai.

Marija

Kaip tobulai atrodo, būtinai pamėginsiu išsikepti!
Atsakyti

Puikus receptas

Labai geras, visad pavyksta. Kai rabarbarų nėra, pakeičiu vyšiomis.
Atsakyti
Trupininis pyragas su rikota ir uogomis
(1)
Meduolinis obuolių pyragas
(1)
Greitas ir paprastas trupininis varškės pyragas
(70)
Keptas sūrio pyragas su šilauogėmis
(2)