Brandintas Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas

2020-11-24 Autorius WorldRecipes.lt

Brandintas Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas
Tai itin skanus brandintas Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais. Jį nėra sunku pasigaminti, tik reikia apsišarvuoti kantrybe, kol jis brandinsis. 

Gaminant buvo naudojama 24 centimetrų tortinė forma.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • margarinas: 170 gramų
    • rudas cukrus: 60 gramų
    • cukrus: 60 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • apelsinų džemas: 1 šaukšto
    • vanilės esencija: 1 lašo
    • skystas medus: 1 šaukšto
    • džiovinti vaisiai: ~835 gramų (razinų, datulių abrikosų, obuolių)
    • miltai: 250 gramų
    • kepimo milteliai: 2 šaukštelių
    • prieskoniai meduoliams: 1 šaukšto
    • starka: 170 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia stambesnius džiovintus vaisius supjaustome maždaug vieno centimetro storio juostelėmis.
  2. 2. Tada užpilame starka ir leidžiame pastovėti per visą naktį.
  3. Reklama
  4. 3. Margariną išsukame su cukrumi iki purumo, sudedame kiaušinius ir gerai viską išplakame.
  5. 4. Supilame visus skystus ingredientus ir dar kartą išplakame.
  6. 5. Po to suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais bei prieskoniais. Kai jau gausis vientisa masė, į ją suberiame vaisius.
  7. 6. Kepimo skardą išklojame dvigubu kepimo popieriumi, palikdami aukštus popieriaus kraštus.
  8. 7. Sukrečiame viską vis šaukštu paspausdami, kad neliktų oro tarpų. Išlyginame paviršių ir krestelime visą formą į stalą.
  9. 8. Įkaitintoje iki 150 laipsnių temperatūros orkaitėje pyragą reikia kepti maždaug dvi valandas.
  10. 9. Iškeptą pyragą paliekame kepimo skardoje iki visiško atvėsimo.
  11. 10. Tuomet išimame iš formos ir su visu popieriumi dedame į polietileno maišą bent savaitei arba dviem, kad subręstų skonis. Lepinamės!
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau kalėdinių pyragų rasite: Kalėdiniai pyragai.

Joske

O vietoj margarino galima sviestą naudot?
Atsakyti

WorldRecipes.eu komanda

tiesą pasakius niekada nemėginau su sviestu gamint, visada gaminu šį pyragą su margarinu, tai negaliu pasakyti.

Rita

Tik sviestą!
Atsakyti

Nijolė

Ar verta gaminti ?

Neringa

O kur laikyti ta maisa su pyragu? Saldytuve?
Atsakyti

Rita

Vèsesnėje vietoje,jei tokią turite.Jei ne,bus gerai ir spinteleje ,kuri yra vėsiausiame kambary😀
Atsakyti

As

O nuo vaisių alkoholinį skystį ar pilt į tešlą, ar isgriebt tik vaisius?
Atsakyti

Rita

Pilti su viskuom.

Birutė

o vietoje Starkos galima kitokį alkoholį?Vyną, degtinę, brendį?
Atsakyti

Rosita

O vaisius supilti kartu su starka ar starka nupilti?
Atsakyti

LV33

O kokio dydžio kepimo forma minima?
Atsakyti
Orkaitėje kepta kiaulienos sprandinė su daržovemis
(3)