1. Iš pradžių medų, cukrų bei sviestą kaitiname ant nedidelės ugnies, kol masė tampa vientisa. Išplakame kiaušinius ir į juos maišydamos po truputį pilame medaus masę. Suberiame maždaug keturis penktadalius miltų, sumaišytų su kepimo milteliais, meduolių prieskoniais bei kakava. Jeigu reikės, įberiame daugiau miltų, kol tešla pataps minkoma.
2. Tuomet išversčiame ją ant pamiltuoto paviršiaus, iškočiojame (~0.6 centimetro storio) bei išspaudžiame meduolius. Tada juos sudedamee ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos bei kepame maždaug 8-10 minučių iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol jie taps švelniai auksinės spalvos. Atvėsiname ant grotelių.
Reklama
3. Po to kiaušinio baltymą išplakame iki standžių putų ir po truputį beriame cukraus pudrą, kol gausime norimo tirštumo glajų. Gautą glajų supilame į konditerinį arba paprastą maišelį nukirptu galu bei puošiame meduolius kaip tik širdelė nori. Lepinamės!
Seniai turėjau iš žurnalo išsikirpusi Nomedos Marčėnaitės kalėdinių meduolių receptą, būdavo nuostabiausi meduoliai pasaulyje. Taip gailėjausi išmetusi savo popierinius receptus! Galvojau, kam čia šiais laikais iškarpos iš žurnalų, popieriukai, kai internetas yra. O vat jau kiek metų tokių skanių meduolių receptų negalėjau rasti. Bet šįkart, atrodo, šis receptas panašus į anuos nomedinius, pagaliau! Ačiū!
Atsakyti
Dj
Atsakyti
Snieguolė
Atsakyti