Rudasis varškės pyragas su Rududu ir džiovintomis slyvomis

2024-04-11 Autorius Su karamele

Rudasis varškės pyragas su Rududu ir džiovintomis slyvomis
Koks gi kavos puodelis, be kokio skanaus deserto šalia? Tad vakar pagaminau nuostabų varškės pyragą su Rududu ir džiovintomis slyvomis, kuriuo šiandien pavaišinau visus kolegas, per pietinę kavos pertrauką. Visi valgė ir pirštelius laižė, o kiti ir po antrą gabaliuką prašė (prašė tiesą pasakius, bet ne visiems užteko). Tad kitą kartą teks iškepti du, kad būtų visiems po du gabaliukus. Būtinai pamėginkite ir Jūs! ;)

Nurodyti ingredientų kiekiai yra 22-23 centimetrų kepimo dydžio formai.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešlai:
    • sviestas: 120 gramų
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • kakava: 2 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 180 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • grietinė: ~2-3 šaukštų
    Varškės masei:
    • varškė: 400 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • kambario temperatūros "Rududu": 200 gramų
    • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto
    • džiovintos slyvos: 150 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių prikaistuvyje išlydykite sviestą kartu su cukrumi bei kakava.
  2. 2. Dideliame dubenyje išsijokite miltus su kepimo milteliais, supilkite sviesto mišinį, įdėkite grietinės bei gerai išmaišykite. Gausis minkšta, glotni tešla.
  3. Reklama
  4. 3. Trečdalį tešlos geriau dėkite į šaldymo kamera (greičiau sukietės), likusią dalį galite į šaldytuvą - kol darysite įdarą (foto ant pyrago viršaus nebuvo dėta tešlos, todėl galimi du variantai).
  5. 4. Tuomet atskirai į varškę įmuškite kiaušinius, sudėkite rududu, krakmolą, išmaišykite bei sutrinkite blenderiu.
  6. 5. Tada kepimo formos dugną bei šonus išklokite tešla (iš šaldytuvo).
  7. 6. Sukrėskite pusę varškės masės, išdėliokite slyvas, pabaikite dėti varškę ir išlyginkite paviršių.
  8. 7. Ant viršaus užtarkuokite tešlos likutį (iš šaldiklio).
  9. 8. Dėkite kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 40-45 minutes.
  10. 9. Iškepus palikite bent 30 minučių atvėsti. O dar tvirtesnis jis bus visiškai atvėsęs. Lepinamės!
Rudasis varškės pyragas su Rududu ir džiovintomis slyvomis
Varškės pyragas su vaniliniu padažu
(6)
Vokiškas varškės pyragas
(4)
Varškės pyragas su avietėmis ir kokosu
(14)