Paprastas Beatos varškės pyragas su uogiene ir uogomis - braškėmis

2019-03-19 Autorius Baltoje lėkštėje

Paprastas Beatos varškės pyragas su uogiene ir uogomis - braškėmis
Šį receptą radau vienoje iš Beatos knygų. Tik pirmą kartą gaminau visiškai tiksliai pagal pateiktą receptą, tai sakyčiau, kad gavosi gana storas padas, kurioje mums pasirodė per daug, todėl šįkart sumažinau biskvito kiekį. Ir toks variantas mums gavosi daug priimtinesnis ir skanesnis. Taip pat šį kart įdėjau kaimiškus kiaušinius, tad varškės masė gavosi gražios geltonos spalvos, skoniui tai nesutrukdė, tik pasikeitė išvaizda. Ir šiaip šis pyragas tikrai labai skanus, braškės jam suteikia fantastiško gaivumo.

Ingredientai

    Pagrindui:
    • miltai: 6 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 4
    • vanilės aromatas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • džemas: ~100-120 gramų (naudoju braškinį)
    • sviestas ir džiūvėsėliai (formos patepimui)
    Varškės masei:
    • varškė: 500 gramų
    • cukrus: 150 gramų
    • sviestas: 50 gramų
    • kiaušiniai: 5
    • bulvių krakmolas: 4 valgomųjų šaukštų
    • aguonos: 1 valgomojo šaukšto
    Braškių masei:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų bei ištrinkite su cukrumi.
  2. 2. Į juos suberkite miltus, įpilkite vanilės aromato bei išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Po to į tešlą sudėkite išplaktus iki putų baltymus bei atsargiai išmaišykite. Tešlą supilkite į sviestu bei džiūvėsėliais išteptą 26 centimetrų torto formą.
  5. 4. Kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių. Iškepusį biskvitą aptepkite džemu.
  6. 5. Tuomet varškę išsukite su cukrumi iki vientisos masės, į ją sudėkite kiaušinių trynius, sviestą, krakmolą ir aguonas, išmaišykite. Įdėkite iki putų išplaktus baltymus.
  7. 6. Atsargiai išmaišykite bei sukrėskite ant iškepto ir džemu aptepto biskvito.
  8. 7. Kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje dar apie 25 minutes.
  9. 8. Atvėsinusios papuoškite braškėmis bei užpilkite žele skirta puošti tortams. Lepinkitės!
Trupininis rabarbarų pyragas su varške
(5)