Neseniai pasakojau kaip gaminau kakavinį varškės pyragą su persikais ir Jūs jį labai išgyrėt, o dabar noriu papasakoti variantą su aguonomis ir kokosais. Tikrai labai pasiteisinęs mėginimas paruošti kažką labai skanaus. Kai užsuko draugės, visos iškart paragavusios paprašė recepto. Tad drąsiai juo dalinuosi ir su Jumis visais. Imkit ir mėginkit! :)
1. Paruoškite tešlą: Virtuvinio kombaino arba mikserio pagalba visus tešlai skirtus ingredientus sumaišykite į vientisą masę.
2. Tada padalinkite į dvi lygias dalis ir, apvynioję maistine plėvele, dėkite į šaldiklį maždaug 2-3 valandoms.
Reklama
3. Kol tešla šaldiklyje, ruoškite varškės masę: Varškę pertrinkite kelis kartus, sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi, krakmolu ir vanile.
4. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Gilią kepimo formą (23x35 centimetrų) išklokite kepimo popieriumi ir, išėmę iš šaldiklio, sutarkuokite vieną dalį tešlos.
5. Paskleiskite ją tolygiai per visą kepimo formos dugną.
6. Dėkite į orkaitę ir kepkite maždaug 13 minučių.
7. Persikus išimkite ir supjaustykite skiltelėmis (vieną puselę į 5-6 skilteles).
8. Kiaušinių baltymus, druską ir cukrų plakite mikseriu iki standžių putų, tai yra tol, kol apvertus dubenį baltymai nekris. Plakdami cukrų dėkite dalimis, maždaug po 1 šaukštą kas 1-2 minutes.
9. Į išplaktus baltymus atsargiai įmaišykite aguonas ir kokoso drožles.
10. Iš orkaitės išimkite apkeptą pagrindą, ant jo sudėkite persikų skilteles, tada - tolygiai paskleiskite varškės masę, ant jos - aguonų ir kokosų sluoksnį, o ant viršaus užtarkuokite likusią dalį tešlos ir paskirstykite tolygiai per visą plotą.
11. Kepkite maždaug 60-70 minučių iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol pyrago viršus gražiai parus.
12. Prieš pjaustant ir tiekiant reikia visiškai atšaldyti. Skanaus!