Karališkas varškės pyragas su kepinių margarinu, grietine ir kakava

2023-11-04 Autorius WorldRecipes.lt

Karališkas varškės pyragas su kepinių margarinu, grietine ir kakava
Mano nurodyti kiekiai tikrai labai dideliam pyragui, jei skanautojų yra mažiau, galite gaminti iš pusės normos. Pyragas tikrai labai gardus, mėgdavau panašų pirkti vienoje parduotuvėje, bet nusprendžiau susirasti receptą ir pradėkite gaminti pati. Tad tai ir padariau. Tik originaliame šio varškės pyrago recepte rekomenduojama į tešlą nedėti visai jokio cukraus, tik varškės įdarą pasaldinti. Man pačiai asmeniškai tešlai irgi norisi bent šiek cukraus, tad aš juo ir papildžiau šį receptą. Būtinai pamėginkite.

Ingredientai

    • varškės: 600 gramų
    • kepinių margarino: 250 gramų
    • miltų: 3 stiklinių
    • cukraus: 1 stiklinės (+ 4 valgomųjų šaukštų tešlai)
    • kakavos: 3 valgomųjų šaukštų
    • kiaušinių: 6
    • grietinės: 0,5 stiklinės (+ 2 valgomųjų šaukštų)
    • druskos: žiupsnelio
    • sodos: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • krakmolo: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia šaltą margariną stambiai sutarkuokite.
  2. 2. Sodą išmaišykite pusėje stiklinės grietinės ir supilkite ant margarino.
  3. Reklama
  4. 3. Suberkite kakavą, miltus, cukrų (4 šaukštus) ir išminkykite tešlą. Ji turėtų nelipti prie rankų, kad galėtumėte sutarkuoti.
  5. 4. Tešlą padalinkite į dvi dalis ir dėkite maždaug 2 valandoms į šaldytuvą.
  6. 5. Varškę sutrinkite blenderiu, įmuškite kiaušinius, dėkite cukrų, du šaukštus grietinės, krakmolą ir gerai išmaišykite.
  7. 6. Kepimo formą išklokite popieriumi, sutarkuokite pusę tešlos, supilkite varškės įdarą ir užtarkuokite likusią tešlą.
  8. 7. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių.
  9. 8. Pjaustykite ir skanaukite!
Tortas "angelo ašara" su persikais
(1)