Sveikuoliškas avižinių dribsnių pyragas su varške ir bananais

2024-01-17 Autorius WorldRecipes.lt

Sveikuoliškas avižinių dribsnių pyragas su varške ir bananais
Paįvairinimui šiandien noriu su Jumis pasidalinti avižinių dribsnių pyrago receptu, kuris yra ne tik gardus, bet ir sveikas, nes nėra naudojama jokio pridėtinio cukraus ar miltų! Po truputį vasaros sezonui artėjant, kai norisi kažko gardaus, rekomenduoju pamėginti šį desertą, o gi taip malonu skanauti be jokios sąžinės graužaties. Improvizacija virtuvėje itin pasiteisino, kepant virtuvė paskendo apelsinų aromate, vis tikėjausi, kad ir skonis bus ne ką prastesnis, na ir ką, mano viltys manęs visiškai nenuvylė! Net ir mano tėčiui, kuris į mano tokius sveikuoliškus receptus žiūri kiek kreivokai, skanavo ir "nesispyriojo", o vėliau net paklausė, ar dar kažkiek liko?

Beje, gaminant nėra būtina dėti chia sėklų, sėmenų bei sėlenų, vietoje jų galite dėti razinas, riešutus ar panašiai. Jei namie nėra blenderio vietoje apelsino galima dėti tarkuotus obuolius, o bananus tiesiog sutrinti šakutės pagalba.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • avižiniai dribsniai: ~350 gramų (trečdalį jų susmulkiname iki miltų)
    • liesa varškė: ~230 gramų
    • kiaušiniai: 1 (+ 2 baltymų)
    • natūralus jogurtas: 2 valgomųjų šaukštų
    • chia sėklos: 1 valgomojo šaukšto
    • linų sėmenys: 2 valgomųjų šaukštų
    • kviečių sėlenos: 2 valgomųjų šaukštų
    • bananai: 2
    • apelsinai: 1 (nedidelio)
    • cinamonas: 2 arbatinių šaukštelių
    • juodas šokoladas: 4 kvadratėlių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į nedidelį indelį supilkite natūralų jogurtą, suberkite chia sėklas, linų sėmenis bei kviečių sėlenas, palikite išbrinkti.
  2. 2. Tuomet maisto smulkintuvu (blenderiu) susmulkinkite apelsiną (kartu su žieve, tik prieš tai labai gerai nuplauname), bananus ir šokoladą.
  3. Reklama
  4. 3. Gautą masę pilkite į avižinius dribsnius, dėkite varškę, cinamoną ir išplaktus kiaušinius, viską gerai išmaišykite.
  5. 4. Tada įmaišykite natūralaus jogurto masę.
  6. 5. Palikite pastovėti maždaug 10-15 minučių.
  7. 6. Po to kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, maždaug 40 minučių.
  8. 7. Pjaustykite ir skanaukite!