Skaniausias varškės apkepas su kefyru ir manų kruopomis

2019-07-27 Autorius Taip norėjau

Skaniausias varškės apkepas su kefyru ir manų kruopomis
Jei jau mėginote varškės apkepą su razinomis, tai dabar laikas kitokiam. Labai mėgstu šį varškės apkepą su kefyru ir manų kruopomis. Labai dažnai jį kepu. Tikras skanumėlis, kurį privalote paragauti ir Jūs.

Beje, jeigu Jūs esate didelį razinų mėgėjai, tai šį apkepą taip pat galite gaminti su jomis, bet aš įprastai jį gaminu šitaip, kaip nurodžiau recepte.

Jei gaminant atliko varškės, tai būtinai savo pusryčiams pamėginkite pagaminti tikrus varškėčius

Ingredientai

    • varškė: 500 gramų (naudojau liesą)
    • kiaušiniai: 4
    • cukrus: 5 valgomųjų šaukštų
    • vanilinis cukrus: 1 pakelio
    • kefyras: 125 mililitrų
    • manų kruopos: 6 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnelio
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių manus užpilkite kefyru ir išmaišykite, palikite pastovėti maždaug 30 minučių. Varškę pertrinkite per sietelį.
  2. 2. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių.
  3. atskiriami kiaušinių baltymai nuo trynių
    Reklama
  4. 3. Kiaušinių trynius ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, dėkite varškę, gerai išmaišykite.
  5. 4. Dėkite manus su kefyru, kepimo miltelius ir gerai viską permaišykite, tuomet atsargiai įmaišykite iki standžių putų suplaktus kiaušinių baltymus (su žiupsneliu druskos).
  6. 5. Kepimo indą ištepkite su sviestu, pabarstykite džiūvėsiais ir sukrėskite varškės masę, išlyginkite.
  7. 6. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-50 minučių, kol gražiai apkeps.
  8. 7. Patiekite su kuo tik norisi - uogiene, jogurtu, ledais ar grietine. Mes šį kartą pasirinkome valgyti su avietėmis, trintomis su cukrumi, sumaišytomis su trupučiu jogurto. Skanaus!
  9. varškės apkepas su kefyru

Irma Knyziene.

Kepiau pagal si recepta labai skanus apkepas isejo.😆
Atsakyti

Adrija

Ar negalima, kad butu maziau kiausiniu? gal kuo galima pakeisti?
Atsakyti

Aistė

2 kiaušiniai nėra daug, kituose receptuose būna 4 ir daugiau.

Jūratė

Man nesigauna, kaip kepa gražiai iškyla, po to iškepes sukrenta😕
Atsakyti

Janina

Kepiau, aš įdėjau razinų, gavosi skanus...
Atsakyti

Irena

Kažin,ir liesa varškė,ir kefyras.Visada manų kruopas brinkinu piene,nepagailėti sviesto
Atsakyti

Angela Jat

Mėginsiu šį receptą su kefyru,gal pavyks.Mėgstu apkepą,bet kažkodėl nepavyksta,kepimo pabaigoje "sukrinta"...
Atsakyti

Audrone

Taip visad kepu gaunasi ok.
Atsakyti

Svajus Garazas

Kepsiu pagal si recepta, i ka atkreipt demesi kepant?
Atsakyti

Genovaitė

Cukraus mažiau, o vietoj manų kruopų, kokoso drožlės.
Atsakyti

Vitgina

Nieko naujo. Tokį apkepą kepė mano mama, kepu ir aš. Tik manas mirkau piene. Būtinai dedu džiovintą peletrūną. Ir prieš kepdama prismaigstau sviesto. Dar mėgstu su špinatais ir porais. Irgi skanu.
Atsakyti

Agnė

Aha, kepat taip pat, tik, kad visiškai ne 😂

Julija

O kepimo indas, koks skersmuo?
Atsakyti

Loreta

naudokite tik riebią varškę, liesoje nieko nėra😊užtat ir deda čia kažkas sviesto!😊
Atsakyti
Vokiškas varškės pyragas
(4)
Bananų duona su varške ir ananasais
(1)
Desertas: "Lvovo" varškėtis
(4)