Skaniausi cepelinai su varške ir spirgučiais

2018-10-07 Autorius WorldRecipes.lt

Skaniausi cepelinai su varške ir spirgučiais
Ar ir Jūs esate didžiuliai cepelinų fanai kaip ir aš? Man pačiai atrodo, kad be jų aš net negalėčiau gyventi. Įprastai gaminu tradicinius lietuviškus cepelinus su mėsa, bet kartais būna dienų, kai užsinoriu cepelinų su varške. Būtent taip nutiko ir šiandien. Tad nieko nelaukdama savo šeimai pradėjau ruošti pačius skaniausius cepelinus su varške. Man šis receptas yra pats geriausias ir dar niekada nėra nuvylęs. Tad juo šiandien dalinuosi ir su Jumis visais. Nieko nelaukite ir Jūs, pasinaudokite šiuo receptu ir turėsite ant stalo itin skanų patiekalą. 

Gaminant cepelinus pagal šį receptą svarbiausia tinkamai išspausti tešlą ir virimui reikia didelio indo su daug vandens.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 8 cepelinai.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

     Tešlai:
    • skustos bulvės: 1,7 kilogramo
    • druska: pagal skonį
     Varškės įdarui:
    • varškė: 180 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • prieskoniai (naudota žolelės su česnakais)
     Spirgučiams:
     Virimui:
    • svogūnai: 1
    • lauro lapai
    • juodųjų pipirų žirneliai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinį paplakite, kad susijungtų trynys su baltymu. Sudėkite varškę, įberkite prieskonius bei išmaišykite.
  2. 2. Tuomet į 4 litrų indą įpilkite vandens, pasūdykite bei pastatykite ant ugnies, kad vanduo užvirtų.
  3. Reklama
  4. 3. Tada nuskustas bei išplautas bulves sutarkuokite ir į atskirą indą, išspauskite iš jų nereikalingą skystį, čia svarbų neišspausti per daug, nes cepelinai gausis kieti ir sausi ir na per mažai, nes kitaip jie neišlaikys savo formos. Reikia gauti tokios konsistencijos tešlą, kad pavyktų iš jos lipdyti norimo dydžio cepelinus.
  5. 4. Iš indo su išspaustų skysčiu atsargiai nupilkite skystį, o ant dugno likusį krakmolą sudėkite į išspaustą tešlą, pasūdykite bei maišykite, kad druska ir krakmolas pasiskirstytų.
  6. 5. Kai jau vanduo užverda įdėkite lauro lapus, juodųjų pipirų bei visą svogūną.
  7. 6. Formuokite cepelinus: ant delno paimkite šaukštą su geru kaupu tešlos masės padarykite blyną, į jo vidurį sudėkite įdaro ir "apvilkite" jį tešlos mase, rankomis suformuokite pailgą formą ir lėtai paleiskite į vandenį.
  8. 7. Taip suformuokite visus cepelinus, kai jau vanduo su cepelinais užvirs, virkite maždaug 40 minučių.
  9. 8. Po to spirgučiams skirtą šoninę supjaustykite kubeliais bei apkepkite.
  10. šoninė ir svogūnai
  11. 9. Susmulkinkite svogūnus bei juos apkepkite aliejuje.
  12. apkepta šoninė ir svogūnai - kepti spirgučiai
  13. 10. Galiausiai išvirtus cepelinus patiekite su spirgučiais, ir/arba mėgstama grietine. Mėgaukitės!
  14. patiekti cepelinai su varške
  15. 11. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą, kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
  16. 12. Rekomendacija: Daugiau cepelinų receptų rasite: Cepelinai.


Skaniausi cepelinai su varške ir spirgučiais

Eglė

Pirmą kartą be jokios aplinkinių pagalbos gaminau cepelinus ir viskas gavosi labai puikiai. Nuostabus receptas, ačiū, kad pasidalinote! :)
Atsakyti
Skaniausi cepelinai su varške ir spirgučiais
Ypatingi močiutės zrazai orkaitėje su padažu
(22)
Bulviniai blynai su kastiniu ir silke
(1)
Cepelinai su varške ir mėta
(1)
Kibinai pagal Šuliją
(35)