Greiti cepelinai arba lengvas cepelinų receptas

2019-01-28 Autorius WorldRecipes.lt

Greiti cepelinai arba lengvas cepelinų receptas
Šie cepelinai patys gardžiausi ir yra lengviausiai pagaminami. Receptą aptikau prieš pora metų internete. Sudvejojau, bet vistiek gaminau. Man nerealiai patiko. Kitokių net nebeverdu. Mano visai šeimai jie taipogi labai patinka. Pirmoji versija bulves tarkuoti burokinės "tarkos" pagalba, bet man labiau patiko smulkesnė trintuvė (skirta morkoms tarkuoti). Tuomet bulvės verdant tiesiog "ištirpsta" bulvių masėje.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Bulvių masei:
    • bulvės: 6 vidutinio dydžio (virtos su lupena)
    • žalios bulvės: 6 (nuskustos)
    • krakmolas: 250 gramų
    • druska
    Įdarui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių virtas bulves nulupkite bei sumalkite.
  2. 2. Žalias sutarkuokite su "tarka", susidariusi skystį lengvai nupilkite su šaukštu arba paspauskite ranka bei nupilkite. Sumaišykite su virtų bulvių mase, krakmolu bei druska. Gerai išminkykite.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet į pasirinktą faršą sutarkuokite svogūną, įberkite druskos ir pipirų bei išminkykite.
  5. 4. Tada formuokite cepelinus. Dėkite į verdantį vandenį bei virkite maždaug 25-35 minutes, priklausomai nuo cepelinų dydžio.
  6. 5. Patiekite ir skanaukite!
  7. 6. Pastebėjimas: Mūsų šeima visada valgo cepelinus su grietine, spirgučiais bei pienu.
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau cepelinų receptų rasite: Cepelinų receptai.

Daiva

O kuo jis greitas? Paprasti cepelinai gaminami lygiai taip pat? Irgi virtos bulvės irgi žalios bulvės ir tt.
Atsakyti

Nijole

Pritariu Daivai

Inga

taigi torkuojamos burokine tarka ir nereikia sunkti

Irena Povilaityte Makauskiene

Nepatinka , nedarykit, ,o man skanu😋

Ausra

tai zinoma,kad nuo amziu buvo naudojamos ne tik tarkuotos zalios bulves bet ir sumaltos virtos...nesuprantu is kur tas stebuklas cia atsirado...as net nezinojau kito budo...jie visiskai minksti ir isverda ypatingai greitai

Kris

Visą laiką taip darau cepelinus. Greita ir patogu, nereikia gaišti laiko.
Atsakyti

X

Tai guminukai tada buna

Valerija

Dar vietoj virtų bulvių gerai ir skanu su manų koše, tik žalios bulvės tarkuojamos su tarkavimo mašina ir nusunkiamos,šiek tiek greičiau ir skonis geras, pabandykit
Atsakyti

Nijole

O aš tą žalių bulvių išsunktą skystį( krakmolą sudedu i tarkius) ne išpilu lauk, bet į puodą supilu kuriame verda cepelinai. Cepelinai niekada " nepasileidžia "....
Atsakyti

O, aš virtas bulves tarkuoju, nes neturiu malimo mašinėlės, greičiau ir puikiai gaunasi.
Atsakyti

Elvyra

Ir darbo mažiau ir bulvių mažiau ir superinis skonis👍👍👍
Atsakyti

Irena

Aš kiek kitaip verdu. 1/3 bulvių nuskustų užkaičiu virti, tada kitas tarkuoju, aišku, "mašynka" :D Nusunkiu nestipriai. Nusistovėjusį sultyse krakmolą sudedu ant tarkių. Per tą laiką išverda bulvės Jas sugrūdu kaip košei ir karštas sumetu ant krakmolo. Įberiu druskos. Maišau pradžioje šaukštu, nes karšta. Krakmolas užsiplikina ir nenusėda cepeline kieta plėvele. Cepelinai būna minkšti ir neyra. Gal kas pabandysit. Tai labai senas mano tetos receptas. (Man jau 78 metai ;) ) Na, ten mėsa, prieskoniai ir visa kita, kaip kam patinka.
Atsakyti

Roma

Tai geriausias receptas. Kartais virtu nededu .Tada nusunkiu nestipriai.

Elena

Dedu trečdalį virtų bulvių ir jokio krakmolo nereikia
Atsakyti

Algė

Tikrai taip.

Laura Ra

Visa esmė, kurios dauguma nematė, bulvės nesunkiamos per marlę,o nuspaudžiamos šaukštu ir tarkuojamos būtent tarka.
Atsakyti

As

Na ir kas cia greito kaip ir visada)))))
Atsakyti

Violeta

Labai skanu ir greit išverda cepelinai su pakepintu faršu. prašom pabandykit.
Atsakyti

Rita

Visada taip darau, mūsų šeimai skaniausia (kitaip jie ir nėra ragavę 😊)

Regina

Aš irgi visada faršą pakepinu keptuvėje. Tiesiog pašutinu. Mėsytė nesušoka į vieną gabalą, būna biri. Labai skanu.

Rouse

O aš i cepelinų tarkę įdedu nedaug varškės ir manu kruopų. Bet visiškai truputėlį. Jie niekada nepajuosta ir nei varškė nei manai nesijaučia. Nuo manų dar didesni pasidaro, išsipučia pabandykit labai skanūs gaunasi.
Atsakyti

AUGE

Svogūnas neleidžia tarkiams pajuoduoti..

Okiek maždaug manų dėti?

Anijolė

Labai džiaugiuosi, kad kažkas pasidalina savo patirtimi, receptais, Kam nepatinka nebūtina nei skaityti nei daryti. Juk visų skoniai skirtingi ir dėl to ginčytis ir kritikuoti neverta.
Atsakyti

Ineta

O tai kaip kitaip dar galima juos gaminti būti jei ne taip 🙂?

Sonata

Puikus receptas‼️👌😉 Greitai pagaminama, reikia kur kas mažiau bulvių, nei įprastiems cepelinams. P.S. Aš nesunkiau nei kiek ir dėjau šiek tiek mažiau krakmolo, nes reikia žiūrėti kokio krakmolingumo bulvės🤗 Tiems, kad komentuoja, kad tai "įprastas receptas cepelinų"- mielieji, turbūt nesuprantate kas parašyta🤣🤣
Atsakyti

Egis

Tikrai nesupranta manau...per h pasigaminama su virimu... šiandien dariau el. virduliu vandeni tik virdavau .. .tiek virti bulvem tiek cepekams jau poto virti

J

Gavosi puikiai! Labai skanūs cepelinai :)
Atsakyti

Vaida

O tai kaip dar kitaip galima daryti cepelinus?😕😕.Visa amziu taip darau cipelinus.Ir visada reikalingos virtos bulves.
Atsakyti

Xxx

Virtas bulves galima pakeisti batono keliomis riekelėmis. Suvilgyti vandeniu ir išspaudus sudėti į nusunktus tarkius.

Vaida

Is 20 bulviu iseina 20 cepelinu,tai taupiau ir greiciau😊
Atsakyti

Skaniai ir lietuviškai

Tikrai sužavėjo ir skonis ir greitis.Rekomenduoju...
Atsakyti

Regina Šnarienė

Tikriausiai, kiek šeimininkių tiek receptų kaip virti cepelinus. Aš nuo jaunystės verdu senovišku būdu. Viską darau iš akies, niekad neištižta ir skanu labai..Bet patinka receptus kitus paskaitinėti..o gal ir pabandysiu??
Atsakyti

Ligita Ligita

Ir mama tokius virdavo ,ir as nieko naujo , skanu
Atsakyti

Liucija Kulikauskienė

o aš bulves nevirtas sutarkuoju ,nusunkus prie krakmolo dar pridedu sauso ir užplikau verdančiu vandeniu,tą užplikytą krakmolą labai gerai išmaišau su tarkiais ir niekad nededu virtų bulviu,man cepelinai niekad neišsileidžia ir trumpiausias darbas
Atsakyti

Lidija

Girdėjau, kad taip žemaitijoje gamina cepelinus

Jurgita

O kiek krakmolo sauso dedate?

Violeta

Labai įdomu būtinai pabandysiu, nes nepatinka terliotis dar su virtomis bulvėmis. Ačiū.

Olga

Tikrai skanu, tarkuoju su burokine tarka
Atsakyti

Vika

Gal kas žinot Karmėlavos cepelynų gamybos receptą .Kiek kartų valgėm niekada neatspėjam I
Atsakyti

Genutė Verksnytė - Juronienė

Dabar jau labai suprasteja

Renata

Man namuose gaminti skanesni. Ten tik iš bėdos, kai esi alkanas pavalgyti. Tešla jų man panaši į cepelinų mišinius parduodamus maximose.

danga

juk taip ir gaminami cepelinai ar dar kitap yra?
Atsakyti

Darius

Nepastebejai gal, kad tarkuoja bulves per skyrtinga tarka.kaip morkas salotom

jadvyga

Aš taip pat savo šeimai verdu šituos greitus cepelinus,
Atsakyti

Janina

Aš niekada tiek daug krakmolo nededu...
Atsakyti

Nijole

Neižvelgiu ,kad čia butu greitai,sakyčiau dar su bulviu tarkavimo mašynka greičiau
Atsakyti

Violeta

Nereikia sunkt bulviu ir maziau bulviu reikia, ir taupiau ir tikrai greiciau, esu isbandzius

Violeta

Bulvės išverdu su lupenom, dar karštas pasmeigusi šakute greitai nulupu ir sugrūdu. Tarkių krakmolą užplikau trupučiu lb karšto pieno, viską sumaišau. Gaunasi skystoka masė, bet cepelinai verdant neišsileidžia.👍😋
Atsakyti

Violeta

Jei žalias bulvės tarkuojam burok. tarkute, nusunkti lengva, spaudžiant tarkius tarp delnų. Jokio sūrmaišio nereikia!
Atsakyti
Balti šaltibarščiai su česnaku
(1)