Kaimiška zacirka - pieniška leistinukų sriuba

2022-05-12 Autorius Kviečiu į virtuvę

Kaimiška zacirka - pieniška leistinukų sriuba
Kaimiška zacirka, taip mūsų krašte yra vadinama pieniška leistinukų sriuba. Vaikystėje ganėtinai dažnai man ją išvirdavo mama vakarienei. Kartais ją paruošdavo net mano močiutė. Kleckiukus ji ruošdavo per burokinę tarką, o aš pati net įsigijau formą leistinukams gaminti. Prisiminusi vaikystę ir prisiminusi faktą, kad turiu šią formą, nusprendžiau savo šeimai pagaminti itin skanią, paprastą pienišką sriuba vakarienei. Šeima liko patenkinta. Tikiuosi, kad ir Jums dabar priminsiu labai skanų patiekalą, kurį pasigaminsite kartu su manimi!:)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 4 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnelio
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • pienas: 500 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos.
  2. 2. Tada suberkite miltus ir masę gerai išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet į pasūdytą, verdantį vandenį per formą arbą burokinę tarką, suleiskite kleckiukus. Pavirkite maždaug 8-10 minučių.
  5. 4. Po to į sriubą įdėkite sviesto, supilkite pieną. Užvirkite.
  6. 5. Patiekite ir skanaukite! ;)
  7. zacirka - pieniška leistinukų sriuba
  8. 6. Rekomendacija: Daugiau sriubų receptų rasite: Sriubos.

Laimutė

Prisimenu nuo vaikystės super
Atsakyti

Albina

Aš niekada nededu sviesto, o verdu ne vien vandenyje. Maždaug per pusę vandens ir pieno. Žiūrint koks pieno riebumas. O prieš valgant dar įpilu pieno.
Atsakyti
Soti žuvienė su krevetėmis
(3)
Šalta avokadų sriuba su pasukomis pagal Beatą
(2)
Kopūstų sriuba (kopūstienė)
(16)
Guliašo sriuba su kiauliena ir bulvėmis
(29)
Voveraičių sriuba su mėsos kukuliais
(1)