Skanūs ir traškūs bulviniai blynai su varške

2019-01-26 Autorius WorldRecipes.lt

Skanūs ir traškūs bulviniai blynai su varške
Dėl varškės šie bulviniai blynai tapo tokie skanūs ir traškūs, kad nuo šiol bulvinius blynus gaminsiu tik šitaip!

Kai norisi ir kitokių, tai pasirenku gaminti bulvinius blynus su faršu arba bulvinius blynus su vištiena. O kai nesinori mėsos pasirenku gaminti bulvinius blynus su sūriu. Bet dabar grįžkime prie paprastesnių, kuriuose nėra nei mėsos, nei grybų, tik traškus viršus, kuris man labai patinka. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • bulvių: 1 kilogramo
    • svogūnų: 1
    • varškės: 200 gramų
    • kiaušinių: 2
    • miltų: 4 šaukštų
    • druskos
    • aliejaus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves nuskutame.
  2. nuskustos bulvės
  3. 2. Tada nulupame svogūną.
  4. nulupamas svogūnas
    Reklama
  5. 3. Bulves sutarkuojame. Aš tarkuoju per burokinę tarką, bet galima ir panaudoti elektrinę bulvių tarkavimo mašiną.
  6. tarkuojamos bulvės
  7. 4. Svogūną taip pat sutarkuojame.
  8. tarkuojamas svogūnas
  9. 5. Varškę pertriname per sietelį bei sumaišome su tarkiais.
  10. 6. Įmušame kiaušinius bei įberiame miltus ir druską.
  11. 7. Tuomet gerai išmaišome bei kepame gerai įkaitintame aliejuje. Palaukiame kol paskrus viena pusė ir po to apverčiame. Blynų daug vartyti, nes kitaip prisigers daug aliejaus.
  12. 8. Tada iškeptus blynus sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingas riebalų perteklius.
  13. 9. Gardžiausia valgyti dar karštus su grietine arba Islandišku jogurtu.
  14. 10. Taip pat galima patiekti su pievagrybių padažu - svogūną nulupame, perpjauname į keturias dalis bei supjaustome griežinėliais. Puode įkaitiname aliejų ir apkepiname svogūnus iki skaidrumo.
  15. 11. Tada pievagrybius supjaustome griežinėliais bei sudedame į svogūnus. Kepame maždaug 10 minučių. Supilame grietinę, pagardiname pagal savo skonį druska bei pipirais. Užviriname. Skanaus!
  16. bulviniai blynai su pievagrybių padažu

Lina

Vaikystėje kepdavo mama. Lyg šiol prisimenu jų skonį, kurio pamiršti neimanoma. 🙂
Atsakyti

Gita

Bulvinius blynus valgai tik rudenį kai dar šviežios bulvės. Su varške neesu bandžiusi reiks išbandyti. Manau skanu bus😊
Atsakyti

Dale

Nuo varskes tarkiai nepajuosta.I cepelinu tesla irgi dedama varskes, tada buna balti,kaip svieziu bulviu!😉
Atsakyti

Vincas Rudžinskas

Taip mielosios, blynus kepu ir as.Recepta ta naudoju seniai, bet prie gretines pridedu sauksteli greyines, visai kitas skonis. Tai pat ir prie bulvinio plokstainio skanu uogiene. Pabandykit,tikiu patiks.
Atsakyti

Rasa

Nesupratau, ko jūs pridedat prie grietines?

Mute

Nelabai supratau ko šaukštelį pridedat

Janina Adomaitienė

Ką ten prie grietinės reikia pridėti

O

man skanu su obuoliene arba brunes su kriausem
Atsakyti

Roma

Jau nezinot nei ko pridrebti, pasigaminkit normalius blynus be jokiu priemaisu tai tada saprasit skoni.
Atsakyti

Nijolė geras ir idomus receptass.

Vien tarkuotos bulvės per smulkia tarka 2-3 . kiaušiniai ir truputi mėtų. kepu aliejuje. tai patys skaniausi blynai. žinoma, galima improvizuoti.
Atsakyti

Nijolė geras ir idomus receptass.

Pamiršau, dar truputi druskos.
Atsakyti

Elena

kad bulvės sutarkuotos taip greit nepajuoduotų į tarkius įpilu šiek tiek aliejaus. Dėl to ir blynai būna skanesni.
Atsakyti

EMILIJA

Beveik visą laiką tokius kepu-tikrai skanu
Atsakyti

O

Man skaniausia su kastiniu 👌
Atsakyti

Ingrida

Man viskas iš tarkainių patinka, juk mes lietuviai, tai mūsų bočių patiekalai
Atsakyti

Danutė

Kiek supratau, kad prideda uogienės
Atsakyti
Prabangi šeimos vakarienė vos per 5 min.
(30)
Kepta vištienos krūtinėlė su įdarytomis saldžiosiomis bulvėmis
(4)