Tikriausiai daugelis yra gaminęs bulvinius blynus, bet mano nuostabai ne visi yra gaminę bulvinius blynus su malta mėsa (faršu). Šį kartą parodysiu kaip galite juos lengvai ir skaniai pasigaminti pagal mano pati mėgstamiausią receptą. Aš įprastai renkuosi maišytą kiaulienos ir jautienos faršą, bet puikiai tinka ir vištiena, kalakutiena arba net žvėriena (kaip pavyzdys stirniena). Čia jau reiktų kiekvienam pasirinkti pagal savo skonį, kad nusivilti netektų. :)
Ingredientai
bulvės: 10 (didelių)
kiaušiniai: 2
svogūnai: 2
faršas: 300 gramų
druska
pipirai
aliejus: kepimui
Recepto paruošimas
1. Pradžioje bulves nulupkite.
2. Tada sutarkuokite. Įmuškite kiaušinius, įdėkite druskos bei pipirų. Tuomet ruoškite faršą. Įpjaustykite svogūno, įdėkite druskos bei pipirų.
Reklama
3. Tada į įkaitintą keptuvę su aliejumi dėkite šaukštą tarkuotų bulvių, iš faršo padarykite ploną blyną bei dėkite ant tarkuotų bulvių keptuvėje, po to ant viršaus uždėkite dar tarkuotų bulvių.
4. Kepkite ant silpnos ugnies maždaug 30 minučių. Skanaukite su mėgiamu padažu arba grietine!
5. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą, kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
Dženė
Kadangi šeimos narių yra keturi,tai gautūsi 2val.(pusė val. vienam blynui,tai aš kotletus iškepu iš anksto. Tarp maistinės plėvelės iškočioju keptuvės apskritimo(kurioje kepsiu blynus)faršo ploną kotletą ,po to jį dedu ant tarmių masės ir vėl užkloju tarkiū mase.Gaunasi puikiai ir daug greičiau,be to vaikus maitindama nerizikuoju dėl sos.
Atsakyti
Paprastai
Man keptuvėje telpa 3 dideli stori blynai (vyras vos du suvalgo). Iškepa per 15, nu max 20 minučių. Jei skubu ar yra daugiau valgančių, užkaičiu kelias keptuves (vis tiek tuos blynus pakanka po kelis kartus apversti) ir per pusvalandį viskas paruošta.
Rita Avižienė
Apsivalgymas garantuotas. Labai geras receptas. :)
Atsakyti
PETRAS
Taip tai skanus receptas, aš išbandžiau. Puiku!
Atsakyti
Danius
išbandėm, vieno permažai, dviejų perdaug :)) Geras receptas.
Atsakyti
Liuda
Labai skanu su faršu, pemėginkit su žuvies filiukais, išbandziau labai skanu.
Atsakyti
Jolanta
Jau seniai taip kepu. Labai sotūs ir skanūs blynai.
Atsakyti
Dženė
Atsakyti
Paprastai
Rita Avižienė
Atsakyti
PETRAS
Atsakyti
Danius
Atsakyti
Liuda
Atsakyti
Jolanta
Atsakyti