Vištienos, pievagrybių ir bulvių apkepas

2020-11-08 Autorius Lithuanian in the USA

Vištienos, pievagrybių ir bulvių apkepas
Tai labai skanus ir sotus vištienos, pievagrybių ir bulvių apkepas, jam prireiks visai paprastų ingredientų. Jo pagaminimas taip pat ganėtinai lengvas, o laiko atžvilgiu užtruksite daug trumpiau, jei bulves išsivirsite iš anksto. Taip pat, jeigu norisi, šio apkepo ingredientus galima pakeisti pagal savo arba valgančiųjų skonį, arba pagal tai, ką tuo metu turite savo šaldytuve. Papildomai galima įdėti ir kitų daržovių, pavyzdžiui, morkų, brokolio, kalafioro ar panašiai. Vietoje vištienos galima panaudoti kalakutieną arba kitą mėgstamą faršą. Ant apkepo viršaus taip pat galima užbarstyti mėgstamo sūrio.

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlė: 300 gramų
    • pievagrybiai: 250 gramų
    • bulvės: 2 (didelės)
    • pienas: 250 mililitrų
    • riebi grietinėlė: 150 mililitrų (35% riebumo)
    • svogūnai: 1 (vid. dydžio)
    • fermentinis sūris: 120 gramų (rinkitės mėgstamiausią)
    • saulėgrąžų arba alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai: trečdalio arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves išvirkite su lupena, palikite pilnai atvėsti.
  2. 2. Paskui nulupkite bei sutarkuokite smulkia tarka, atidėkite į šalį.
  3. Reklama
  4. 3. Tada vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais kubeliais.
  5. 4. Keptuvėje įkaitinkite du valgomuosius šaukštus aliejaus ant aukštesnės vidutinės kaitro.
  6. 5. Sudėkite vištieną ir kepinkite, kol gabaliukai gražiai apskrus. Tuomet išimkite iš keptuvės bei atidėkite į šalį.
  7. 6. Nulupkite svogūną ir susmulkinkite.
  8. 7. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais.
  9. 8. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.
  10. 9. Keptuvėje įkaitinkite du valgomuosius šaukštus aliejaus ant aukštesnės vidutinės kaitros. Sudėkite svogūną bei pievagrybius, kepinkite, kol šie šiek tiek suminkštės.
  11. 10. Į tą pačią keptuvę sudėkite vištienos gabaliukus, išmaišykite, suberkite miltus, išmaišykite ir pakepinkite maždaug 60 sekundžių.
  12. 11. Tuomet supilkite grietinėlę bei pieną, gerai išmaišykite ir kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol padažas sutirštės, vis pamaišykite.
  13. 12. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
  14. 13. Tada į kepimo indą sudėkite vištieną, išlyginkite paviršių, sudėkite sutarkuotas bulves, užberkite sūriu ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.
  15. 14. Kepkite maždaug pusvalandį, kol sūris vos vos apskrus. Skanaukite!
Bulvių "kišenėlės" su vištienos ir tar tar padažo įdaru
(1)
Soti bulvių pica su dešrelėmis
(4)
Kugelis keptas čenakinėse su varškės padažu
(11)