Keptas bulvių apkepas su mėsa, grietinėle ir sūriu

2018-11-29 Autorius Oditėlės blogas

Keptas bulvių apkepas su mėsa, grietinėle ir sūriu
Gaminant šį patiekalą, bulvių apkepo kepimo laikas labiausiai priklausys nuo jūsų išsirinktos kepimo formos ir nuo to, kokio storio riekelėmis bus supjaustytos bulvės. Taip pat gaminant, galima rinktis savo mėgstamą mėsą, tik labiausiai rekomenduoju, kad būtų rūkyta. :)

Ingredientai

    • bulvės: 1 kilogramo (svėriau jau nuskustas)
    • karštai rūkytos antienos "lazdelės": 150 gramų (arba kita rūkyta mėsa)
    • česnakas: 3 skiltelių
    • kajeno pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • džiovintas čiobrelis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • grietinėlė: 250-300 gramų
    • tarkuotas brandintas kietasis sūris: 100 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • speltos miltai: 1,5 valgomojo šaukšto
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves nuskutame.
  2. 2. Tada bulves supjaustome plonais griežinėliais.
  3. 3. Tuomet įkaitiname keptuvę be aliejaus bei sudedame griežinėliais pjaustytas antienos lazdeles. Kai jau jos šiek tiek apskrus, suberiame griežinėliais supjaustytas česnako skilteles, suberiame kajeno pipirus, čiobrelius, viską gerai permaišome bei atidedame į šalį.
  4. 4. Tada į dubenį supilame grietinėlę, suberiame sūrį, įmušame kiaušinius, sudedame miltus, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais bei viską gerai išplakame.
  5. 5. Kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi.
  6. 6. Dedame sluoksnį bulvių, paskui keptos antienos, vėl - bulves, vėl - antieną ir viršutinį sluoksnį vėl apdėliojame bulvėmis.
  7. 7. Po to atsargiai ant viršaus užpilame paruoštu padažu.
  8. 8. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-50 minučių.
  9. 9. Tada padidiname kaitrą iki 190 laipsnių ir kepame dar 10-15 minučių arba tol, kol viršus gražiai apskrus. Patiekiame ir mėgaujamės!
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau bulvių apkepų receptų rasite: Bulvių apkepai
Keptų bulvių sriuba
(1)
Šiuškės
(19)
Skrudintos BBQ bulvės
(1)