Žemaičių blynai su pievagrybiais ir morkomis

2024-10-31 Autorius Irma Kovalenko - vegetares_uzrasai

Žemaičių blynai su pievagrybiais ir morkomis
Žemaičių blynai su pievagrybiais ir morkomis – tai gardus ir sotus patiekalas, kuris puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Šis tradicinis patiekalas, dažnai siejamas su lietuviška virtuve, yra unikalus dėl savo skonio ir tekstūros. Pagrindinė žaliava – bulvės, suteikiančios blynams švelnumą ir minkštumą, o pievagrybiai ir morkos įneša papildomo skonio ir maistingumo.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Pievagrybiai: Galima pakeisti šviežiais arba džiovintais grybais, pvz., baravykais ar voveraitėmis, kurie suteiks stipresnį skonį.
  • Krakmolas: Galima naudoti kukurūzų arba tapijokos krakmolą, jei bulvių krakmolo nėra po ranka.
  • Miltai: Jei norite sveikesnės versijos, galite naudoti viso grūdo kvietinius arba avižų miltus.
  • Sviestas: Sviestą galite pakeisti kokosų aliejumi arba alyvuogių aliejumi, kad patiekalas būtų lengvesnis.

Patiekalo gaminimo patarimai

Formuojant blynus, rekomenduojama rankas šiek tiek sudrėkinti vandeniu – taip tešla mažiau lips prie rankų. Be to, keptuvę įkaitinkite iki vidutinės ugnies, kad blynai tolygiai keptų ir neperdegtų.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 1200 kcal
  • Vienos porcijos kalorijų kiekis: apie 300 kcal

Ingredientai

    • Virtos bulvės: 6 vidutinio dydžio
    • Krakmolas: 1 v.š.
    • Miltai: 1 v.š.
    • Morka: 1 vnt.
    • Kiaušinis: 1 vnt.
    • Pievagrybiai: 100 g
    • Svogūnas: 1 vnt.
    • Česnako skiltelės: 2 vnt.
    • Prieskoninės žolelės: žiupsnelis
    • Druska ir pipirai: pagal skonį
    • Sviestas: 50 g
    • Aliejus: kepimui
    • Grietinė: 200 g
    • Žalumynai: papuošimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Bulvių paruošimas: Sutarkuokite virtas bulves stambia tarka.
  2. 2. Įmuškite kiaušinį, įberkite miltus ir krakmolą.
  3. 3. Viską kruopščiai išminkykite, kol gausite vientisą tešlą.
  4. 4. Įdaro gaminimas: Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, tada įkaitinkite keptuvę ir pakepinkite juos ant vidutinės ugnies, kol suminkštės. Įtarkuokite morką, įdėkite ją į keptuvę kartu su svogūnais ir česnakais.
  5. 5. Įdėkite sviestą, o kai jis išsilydys, suberkite pjaustytus pievagrybius ir prieskonius.
  6. 6. Viską pakepinkite ant nedidelės ugnies apie 10 minučių, kol įdaras taps minkštas ir aromatingas.
  7. 7. Blynų formavimas: Iš bulvių tešlos delnuose formuokite paplotėlius.
  8. 8. Į kiekvieno paplotėlio vidurį įdėkite po šaukštelį paruošto pievagrybių įdaro, tada atsargiai užlenkite kraštus ir suformuokite blynus.
  9. 9. Kepimas: Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite blynus iš abiejų pusių, kol jie gražiai apskrus ir taps auksinės spalvos.
  10. 10. Kepkite ant vidutinės ugnies, kad blynai spėtų tolygiai iškepti.
  11. 11. Patiekimas: Patiekite šiltus su šviežiais žalumynais ir grietine šalia. Skanaus!
  12. 12. Santrauka: Žemaičių blynai su pievagrybiais ir morkomis yra tradicinis lietuviškas patiekalas, pasižymintis tiek gardžiu skoniu, tiek maistingumu. Šie blynai, kuriuose dera bulvių minkštumas ir pievagrybių bei morkų aromatas, tinka įvairioms progoms. Grietinė ir žalumynai puikiai papildo patiekalą, suteikdami gaivumo ir švelnumo.
Žemaičių blynai su pievagrybiais ir morkomis
Recepto autorius vegetares_uzrasai
Tuno ir cukinijų blynai
(4)
Purūs blynai su bananais ir cinamonu
(2)