Kugelis su kiaulės koja

2022-03-19 Autorius WorldRecipes.lt

Kugelis su kiaulės koja
Aš kartais mėgs­tu pamėginti pagaminti paprastus, senovinius valgius, kuriuos dar valgė mūsų tėvai, seneliai ar proseneliai. Kai vienoje labai senoje receptų knygoje pamačiau kugelį su kiaulės kojomis, jau iškart žinojau, kad aš jį privalau išmėginti. Tikrai tokio nebuvau gaminusi niekada. Vyras taip pat kraipė galvą, sakė, kad tai turėtų būti įdomus patiekalas. Turiu pripažinti, kad rezultatas mums tikrai patiko ir kiaulės kojos čia puikiai tiko. Ingredientai tikrai paprasti, visiškai nebrangūs, tad patiekalas bus ne kartą gaminamas mano virtuvėje. Tikiuosi ir Jūsų! :) 

Ingredientai

    • bulvės: 3 kilogramų
    • kiaulės kojos: 2
    • pienas: 0,5 litro
    • svogūnai: 1 didelio
    • rūkyta arba šviežia šoninė: 200 gramų (tinka ir lašinukai)
    • druska
    • pipirai
    • kiaulienos prieskoniai
    • česnakas: 1 skiltelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiau­lių ko­jas per­pjau­kite perpus, ge­rai nu­va­lykite ir pa­mer­kite į van­de­nį. Ge­riau­sia, jeigu pa­mirk­tų per visą nak­tį.
  2. 2. Kitos dienos ry­te pa­sū­dykite, įtri­nkite prie­sko­niais ir pi­pi­rais, po ode­le pa­ki­škite su­smul­kin­to česnako. Pa­likite pasimarinuoti bent iki pie­tų.
  3. Reklama
  4. 3. Bul­ves nu­skuskite.
  5. nuskustos bulvės
  6. 4. Su­tar­kuo­kite ir įbe­rkite drus­kos.
  7. 5. Už­vi­ri­nkite pie­ną, su­pi­lkite jį į tar­kius at­sar­giai mai­šy­da­mi.
  8. 6. Sup­jaus­tykite šo­ni­nę ar­ba la­ši­nius. Dėkite į įkai­tin­tą kep­tu­vę ir pa­ke­pi­nkite, kad iš­bėg­tų kuo dau­giau rie­ba­lų, bet ne­su­de­gi­nkite.
  9. 7. Sus­mul­ki­nkite svo­gū­ną.
  10. susmulkintas svogūnas
  11. 8. Svogūną į kep­tu­vę dėkite, kol spir­gu­čiai dar ne­su­tir­pę, kad spė­tų pa­kep­ti.
  12. 9. Pa­tir­py­tus spir­gu­čius su­pi­lkite į tar­kius at­sar­giai mai­šy­da­mi, kad ne­su­šok­tų krak­mo­las.
  13. 10. Į ke­pi­mo skar­dą arba ki­tą ke­pi­mo in­dą su­dėkite ma­ri­nuo­tas ko­jy­čių pu­se­les. Ant vir­šaus su­pi­lkite pa­ruoš­tą tar­kių ma­sę.
  14. 11. Dėkite į or­kai­tę ir ke­pkite 200 laips­nių tem­pe­ra­tū­ro­je maždaug 90 minučių. Labai skanu patiekti su grietine arba kitu mėgstamu padažu. Skanaus!