Kugelis (bulvių plokštainis) keptas kamado tipo grilyje

2021-11-08 Autorius WorldRecipes.lt

Kugelis (bulvių plokštainis) keptas kamado tipo grilyje
Kai tik grįžtu iš kokių nors atostogų iš kitos šalies, pirmiausia bėgu pasigaminti kokį nors patiekalą iš bulvių. Aš tokių patiekalų pasiilgstu labiausiai, be jų negaliu įsivaizduoti savo šeimos patiekalų.  

Šį kartą mano šeimos užsakymas buvo kugelis arba dar kitaip bulvių plokštainis su šonine !

Bet norėjosi iškepti labai ir labai skaniai. Todėl pasirinkau kepimą ne orkaitėje, o Kamado tipo kepsninėje.

Jau tikriausiai ne vieną kartą esu pasakojusi (o daugelis jau yra ir girdėję), kad tai grilis, rūkykla, krosnis ir orkaitė viename, todėl mano kugelis keptas labai lėtai, žemoje temperatūroje. Grilyje kugelis iškepė tarsi senovinėje krosnyje. Apsivalgėm visa šeima, būtinai rekomenduoju pamėginti, tokį jo gaminimo būdą. Skaniau ir nebūna!

Ingredientai

    • bulvės: 2 kilogramų
    • kiaušiniai: 3
    • grietinė: 3 šaukštų
    • pienas: 0,5 litro
    • svogūnai: 2
    • druska
    • pipirai
    • muskato riešutas
    Padažui:
    • sūdyta šoninė: 150 gramų
    • svogūnai: 2
    • grietinėlė: 200 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nuskustas bulves sutarkuokite kartu su svogūnais.
  2. 2. Lengvai išplakite kiaušinius ir įmaišykite į bulvių tarkių masę.
  3. 3. Tada pieną pakaitinkite iki užvirimo, į jį sudėkite grietinę, permaišykite ir užpilkite ant tarkių masės.
  4. 4. Viską pagardinkite druska ir pipirais, taip pat įtarkuokite šiek tiek muskato riešuto.
  5. 5. Tuomet gautą masę supilkite į ketaus puodą išteptą su aliejumi.
  6. 6. Įkaitinkite savo grilį iki 150 laipsnių temperatūros ir ant grotelių statykite puodą uždengtą dangčiu. Kepkite ant netiesioginės kaitros naudodami karščio deflektorių.
  7. 7. Po 2 valandų kepimo nuimkite dangtį ir kepkite dar maždaug 60 minučių.
  8. 8. Per tą laiką, kol mūsų kugelis kepa, pasigaminame padažą.
  9. 9. Padažas kugeliui: Supjaustome kubeliais šoninę bei svogūnus. Keptuvėje apkepame šoninės kubelius, po to suberiame svogūnus, kai jie suminkštėja - supilame grietinėlę ir nukeliame keptuvę nuo kaitros.
  10. 10. Iškeptą kugelį sudedame į lėkštę, gausiai apliejame pasigamintu padažu. Patiekiame ir skanaujame!
Keptų bulvių sriuba
(1)
Kugelis keptas čenakinėse su varškės padažu
(11)