Bulvių koše užkeptos dešrelės, su morkomis ir sūriu

2024-05-03 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Bulvių koše užkeptos dešrelės, su morkomis ir sūriu
Šį kartą dalinuosi itin paprastu, bet tikrai skaniu patiekalu, kuris nustebino net mane pačią. Šį patiekalą nusižiūrėjau prieš maždaug mėnesį Pinterest socialiniame tinkle ir pagalvojau, kad tikrai reikės pamėginti. Pagrinde dėl to, kad mūsų šeimoje visi tikrai labai mėgsta bulvių košę. Ir dažnai ją valgome prie pačių įvairiausių patiekalų. O čia jos puikiai suderėjo su dešrelėmis. Dar pliusas tas, kad didžiąją dalį darbo atliko orkaitė. Tikrai vertas Jūsų dėmesio patiekalas. Pamėginkite! 

Ingredientai

    • rūkytos ar kitos mėgstamos dešrelės: 2x250 gramų (šį kartą naudojau triušienos dešreles)
    • svogūnai: 2
    • morkos: 1
    • mėsos sultinys: 150 mililitrų
    • bulvės: 5
    • sviestas: 50 gramų
    • fermentinis sūris: 50 gramų
    • druska: pagal skonį
    • malti pipirai: pagal skonį
    • rozmarinas: kelių šakelių
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves nulupkite bei išvirkite sūdytame vandenyje.
  2. 2. Nupilkite vandenį bei kartu su sviestu sutrinkite. Įmaišykite sutarkuotą fermentinį sūrį.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet svogūnus susmulkinkite bei pakepinkite šlakelyje aliejaus iki kol taps skaidrūs, po to sudėkite sutarkuotą morką ir dar pakepinkite, kol daržovės suminkštės.
  5. 4. Užpilkite mėsos sultinį bei patroškinkite dar kelias minutes.
  6. 5. Tada triušienos dešreles šiek tiek pakepiname keptuvėje su aliejumi.
  7. 6. Sudedame dešreles į indelius bei užpilame daržovių padažu. Pagardiname druska, pipirais ir keliomis rozmarino šakelėmis.
  8. 7. Uždedame bulvių košės sluoksnį.
  9. 8. Paskui sudedame indelius į orkaitę bei kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes.
  10. 9. Patiekiame ir skanaujame!
Bulvių koše užkeptos dešrelės, su morkomis ir sūriu
Traškūs bulvių kepsneliai su lašiša
(3)