Štai ką daryti su vandeniu, kuriame virė bulvės. Mano močiutės patarimai

2019-11-22 Autorius WorldRecipes.lt

Štai ką daryti su vandeniu, kuriame virė bulvės. Mano močiutės patarimai
Kai baigsite skaityti šį straipsnį, jūs daugiau nebenorėsite išpilti vandens nuo virtų bulvių. Mano močiutė patarė kaip galima panaudoti tokį vandenį.

Ingredientai

    • vanduo nuo virtų bulvių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Veidui: Kai jau, išvirėte bulves, nupilame nuovirą, perkošiame jį ir supilame į stiklinį indą. Paskui 2 valandoms dedame į šaldytuvą.
  2. 2. Virtų bulvių nuoviras yra priturtintas krakmolo, kalio, vitamino B12 ir elektrolitų. Jį galite naudoti kaip jauninamąjį toniką odai. Idealiausia juo tepti veidą vakare po prausimosi. Efektas yra pastebimas jau po 2 dienų nuo naudojimo pradžios.
  3. 3. Plaukams: Jeigu jūsų plaukai ganėtinai sausi, negyvybingi arba išsišakoję, galima plauti juos šiuo vandeniu. Geriausia naudoti virtų bulvių vandenį skalavimui arba kaip plaukų kaukę.
  4. 4. Paskirstome nuovirą tolygiai ant plaukų ir paliekame pusvalandžiui. Po to išplauname galvą kaip paprastai ir kai skalaujame, naudojame truputį daugiau bulvių vandens.
  5. 5. Augalams: Vanduo nuo virtų bulvių be druskos yra labai geros trąšos augalams. Rekomenduotina naudoti jo nedaug kiekvieną dieną.
  6. 6. Gaminimui: Jeigu jūs gaminsite troškintą mėsą, užpilame ją bulvių nuoviru, tam kad krakmolas surištų padažą ir padarytš jį tirštesnį.
  7. 7. Taip pat naudojame bulvių vandenį sriubos gaminimui.
  8. 8. O naminė duona bus daug skanesnė iš vandens, kuriame prieš tai virė bulvės. Ji gausis putlesnė bei puresnė.
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau bulvių receptų rasite: Bulvių receptai.

Onute

O jei yra deta druska verdant bulves tai nauda tokia pati ar nereik deti druskos
Atsakyti

Lina

As niekada nededu druskos kai verdu bulves dedu kai nupilu jau skysti tada uzberiu druska supurtau

Ema

Verdant bulves reikia deti truputi druskos , kad juose nedingtu kalis
Atsakyti

Adelė

Tai kaip plauti veidą su dtuska

Kaimietė

Nuoviran įmetu jūros druskos ir mirkau kojas, tokios minkštutės, baltos ir nagučiai nubąla.
Atsakyti

Vita

Gera idėja

Rūta

Kai kuriuos gėrius žinojau, bet sužinojau dar, reiks pabandyt 🙂 Ačiū 😉
Atsakyti

Stasele

Sutinku su visais komentarais,as irgi daug kur panaudoju.
Atsakyti

Rasa

Aš nededu druskos kai ruošiuos kept bulves orkaitėj,bet prieš tai biškį apverdu,atvėsinu ir paprieskoniuoju
Atsakyti
Bulvių ir poro maltinukai, kepti keptuvėje
(3)
Karališkos keptos bulvės su mėsa ir sūriu
(108)
Virtų bulvių bandelės (kepsneliai) su varške
(4)