Žiedinių kopūstų ir bulvių apkepas su grietinėle ir sūriu

2022-02-14 Autorius Skanauk su Aušra

Žiedinių kopūstų ir bulvių apkepas su grietinėle ir sūriu
Visai neseniai mano atrastas ir pagamintas žiedinių kopūstų ir bulvių apkepas tikrai sužavėjo savo nuostabiu skoniu! Gamindama norėjau, kad jį būtų galima valgyti ir kaip lengvą pagrindinį patiekalą. Tad naudojau ir bulves, kiaušinius. Tikrai gaminsiu šį patiekalą ir ateityje.

Naudoju neriebią grietinėlę, bet ją galima pakeisti ir pienu. Sūrio kiekį galite reguliuoti pagal savo pageidavimus. Pamėginkite! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • žiediniai kopūstai: 1 vidutinio dydžio (~450 gramų; atskiriame žiedynėliais) 
    • bulvės: 3 vidutinio dydžio (supjaustome stambiais kubeliais)
    • kiaušiniai: 2
    • smulkiai tarkuotas sūris: ~1,25 stiklinės (arba pagal skonį)
    • neriebi grietinėlė: 0,5 stiklinės (galima pakeisti pienu)
    • aliejus (kepimo formai patepti)
    • druska: žiupsnelio
    • pipirai: žiupsnelio
    • džiovinti arba švieži krapai
    • česnakų milteliai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia žiedinį kopūstą ir bulves išverdame pasūdytame vandenyje. Neperverdame. Nusunkiame vandenį ir atvėsiname.
  2. 2. Kepimo indą ištepame aliejumi. Suberiame kopūstą bei bulves.
  3. Reklama
  4. 3. Kitame inde išplakame kiaušinius, sumaišome su grietinėle, didžiąja dalimi sūrio ir prieskoniais.
  5. 4. Užpilame ant kopūstų ir bulvių. Šaukštu pamaišome, kad padažas tolygiai pasiskirstytų.
  6. 5. Apibarstome likusiu sūriu.
  7. 6. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių, po to įjungiame ventiliatoriaus funkciją ir paskrudiname viršų. Patiekiame ir skanaujame!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau bulvių apkepų receptų rasite: Bulvių apkepai.
Žiedinių kopūstų ir bulvių apkepas su grietinėle ir sūriu
Cepelinai su varške ir mėta
(1)