Ispaniška bulvių tortilija

2019-01-21 Autorius Lithuanian in the USA

Ispaniška bulvių tortilija
Bulvių tortilija, man atrodo, yra vienas populiariausių bei labiausiai paplitusių patiekalų Ispanijoje. Nėra svarbu kokiame Ispanijos regione būtumėte, apsilankę kavinėje arba bare, tikriausiai maždaug 80 procentų tikimybė, kad užsisakę gėrimą, kaip užkandį (tapą), gausite ispaniškos tortilijos gabaloilą. Įprastai tortiliją ispanai patiekia su batono riekelėmis. Tortiliją galima patiekti kaip tik patinka - tiek su batonu, alyvuogėmis, pomidoriukais, arba kitais mėgiamais priedais. Tai nuostabus užkandis prie alaus, arba kitų mėgiamų gėrimų.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • bulvės: 4 (vid. dydžio)
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • kiaušiniai: 6 (maži)
    • druska
    • saulėgrąžus aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bulves nulupkite, supjaustykite didesniais kubeliais, sumaišykite su trečdaliu arbatiniu šaukštelio druskos. Svogūną supjaustykite kubeliais.
  2. 2. Tuomet į keptuvę įpilkite maždaug tiek aliejaus, kad beveik apsemtų bulves. Aliejų įkaitinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies.
  3. Reklama
  4. 3. Tada į įkaitintą aliejų sudėkite bulvių kubelius ir svogūną. Išmaišykite, uždenkite dangčiu. Išvis kepkite maždaug 20 minučių ant vidutinio kaitrumo ugnies, vis pamaišydamos (kad neprisviltų), kol bulvės suminkštėja.
  5. 4. Kiaušinius išplakite su trečdaliu arbatinio šaukštelio druskos.
  6. 5. Po to į kiaušinių masę sudėkite bulves išgriebtas iš aliejaus, viską sumaišykite, paragaukite ar reikia papildomai druskos.
  7. 6. Į švarią keptuvę įpilkite maždaug 0,5 centimetro aliejaus (mano pačios keptuvė buvo 24 centimetro pločio, bet jeigu norisi storesnės tortilijos – kepame mažesnėje), supilkite bulvių-kiaušinių masę, išlyginkite paviršių.
  8. 7. Kepkite maždaug 5-7 minutes ant vidutinio kaitrumo ugnies. Paskui ant keptuvės uždėkite plokščią lėkštę arba dangtį, apverskite tortiliją į lėkštę (ar ant dangčio) bei atsargiai vėl dėkite į keptuvę, kad neiškepusi pusė dabar galėtų kepti. Kepkite dar maždaug 5-7 minutes. Išimkite iš keptuvės bei patiekite. Skanaukite!
  9. 8. Pastebėjimas: Tortilija labai gardi tiek ir ką tik iškepta, ir šalta, ir pašildyta.
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau bulvių receptų rasite: Bulvių receptai.
Ispaniška bulvių tortilija
Nesaldūs tarkuotų bulvių ir cukinijų vafliai - blynai
(4)