Naminis mėsainis su jautiena, traškiu bulvių paplotėliu ir sūriu

2021-03-28 Autorius Oditėlės blogas

Naminis mėsainis su jautiena, traškiu bulvių paplotėliu ir sūriu
Gamindama mėsainius savo virtuvėje, aš dažnai šalia patiekiu orkaitėje keptų bulvyčių fri. Tai šiek tiek užtrunka, bet būna tikrai skanu... tačiau šį kartą sugalvojau visai kitokią idėją, kad reikia įkomponuoti traškų bulvių paplotėlį į patį mėsainį, kuris pagamintas su jautienos mėsa. Rekomenduoju išmėginti ir Jums šią idėją, nes man asmeniškai tikrai tiko ir patiko toks mėsainio pagaminimo būdas. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • šaldyta sausai brandinta smulkinta jautiena "Mėsainiams": 2x150 gramų (naudoju "Kitchen me" prekinio ženklo; tinka ir paprastas jautienos faršas)
    • sūris: 2 riekelių
    • mėsainių bandelės: 2
    • grąžgarstės: 1 saujelės
    • pomidorai: 4 riekelių
    • bulvės: 2 vid. dydžio (+ 2 valgomųjų šaukštų miltų)
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    Padažui:
    • majonezas: 1 valgomojo šaukšto
    • grietinė: 1 valgomojo šaukšto
    • česnakas: 1 skiltelės (išspaustos)
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves nuskutame.
  2. nuskutamos bulvės
  3. 2. Sutarkuojame burokine tarka ir nuspaudžiame skystį.
  4. Reklama
  5. 3. Dedame miltus, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais ir išmaišome.
  6. 4. Įkaitiname šlakelį aliejaus keptuvėje.
  7. aliejaus šlakelis keptuvėje
  8. 5. Formuojame bulvių paplotėlius tokio pačio dydžio, kaip bandelės ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
  9. 6. Sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų nereikalingas riebalų perteklius.
  10. 7. Padažas: Visus nurodytus ingredientus sumaišome tarpusavyje dubenėlyje.
  11. 8. Jautienos paplotėlius iš abiejų pusių pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais ir kepame stipriai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
  12. 9. Kai apskrunda viena pusė, apverčiame, uždedame riekelę sūrio ir apskrudus kitai pusei, išimame iš keptuvės.
  13. 10. Mėsainių bandeles apskrudiname sausoje keptuvėje.
  14. 11. Tada apatinės bandelės puselę patepame pasiruoštu padažu, dedame salotas, pomidorų riekeles, iškeptą jautieną su sūriu, tuomet bulvių paplotėlį ir užvožiame bandelės pusele patepta padažu. Skanaujame!
  15. mėsainis su jautiena, traškiu bulvių paplotėliu ir sūriu
  16. 12. Rekomendacija: Daugiau mesainių receptų rasite: Mėsainiai.
Kalakutienos troškinys su bulvėmis orkaitėje
(1)
Krakmoliniai cepelinai su mėsa
(13)