1. Bulves nulupti, sumalti mėsmale, suminkyti kartu su tryniais, krakmolu ir druska. Masė beveik nelimpa prie rankų.
2. Mėsą sumalti, morką taip pat, supilti sultinį, druską, pipirus. Svieste pakepti smulkiai pjaustytą svogūną ir viską sumaišyti. Įdaras turėtų būti sūrokas, jaustis pipirai... bet jau čia kaip kas mėgsta.
3. Drėgnomis rankomis formuoti nedidelius cepelinus. Dėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti, kai jau iškils, 10 minučių.
4. Patiekti su rūkytų lašinukų ir svogūno padažu bei grietine, arba išlydyti keptuvėje sviesto, grietinės, pasūdyti ir užpilti cepelinus.
5. Rekomendacija: Daugiau cepelinų receptų rasite: Cepelinai.
Receptų mylėtoja
Pasirodė labai "skani" nuotrauka, tai nusprendžiau paskaityti kaip kiti gamina cepelinus (nors atrodo visą gyvenimą juos ruošdavau dieviškai). Beskaitant labai nustebino, kad šie cepelinai yra su vištiena. Tai nebeliko nieko kito kaip tik gaminti šį nuostabų patiekalą sau ir vyrui. Rezultato labai bijojau, nes galvojau, kad pirmą kartą po ilgo laiko sugadinsiu cepelinus :) Bet galutinis rezultatas tikrai nuostabus. Rekomenduoju ir kitiems išmėginti pasigaminti.
Atsakyti
Receptų mylėtoja
Atsakyti