Ispaniška bulvių ir tuno mišrainė

2020-03-19 Autorius Lithuanian in the USA

Ispaniška bulvių ir tuno mišrainė
Ispanai tokią mišrainę įprastai mėgsta valgyti su traškiomis lazdelėmis arba traškiais, mažais riestainiais. Taip pat kartais patiekia ant batono riekelės arba tiesiog vieną. Ši bulvių ir tuno mišrainė yra itin populiarus tapas prie vyno arba alaus. Be to, paruoštą mišrainę galima aptepti majonezu ir apibarstyti sutarkuotu kiaušinio tryniu. Trumpai tariant, kaip tik bepapuošite, vistiek bus labai gražu bei skanu.

Ingredientai

    • konservuotas tunas: 200 gramų (geriausia nesmulkintas)
    • bulvės: 2 (vid. dydžio)
    • morkos: 2 (vid. dydžio)
    • kiaušiniai: 2 (kietai virti)
    • marinuoti agurkai: 1 (vid. dydžio)
    • majonezas: 5 valgomųjų šaukštų
    • konservuotos paprikos: 1
    • konservuoti ančiuviai: 1 mažos dėžutės
    • žaliosios alyvuogės be kauliukų: 1 saujos
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia morkas ir bulves išvirkite su lupyna.
  2. 2. Paskui nulupkite ir palikite visiškai atvėsti.
  3. 3. Nuo tuno nupilkite aliejų (arba vandenį, priklausomai kokį tuną pasirinksite).
  4. 4. Tada bulves, morkas ir kiaušinius smulkiai supjaustykite, sumaišykite viename inde su mėgstamu majonezu ir susmulkintu tunu, pagardinkite druska pagal savo skonį.
  5. 5. Mišrainę sudėkite į vieną dubenį arba lėkštę ir išlyginkite paviršių.
  6. 6. Ant mišrainės išdėliokite ančiuvius, alyvuoges ir supjaustytą konservuotą papriką.
  7. 7. Patiekite su traškiais riestainiais arba krekeriais. Skanaukite!
Rosolje-estiška daržovių mišrainė
(4)