Purios mėsainių bandelės

2020-04-23 Autorius Lieknos bitės

Purios mėsainių bandelės
Jei jau šešias dienas per savaitę labai stengiamės, kad figūros linkiai labiau džiugintų nei liūdintų, vieną dieną galime leisti sau atsipalaiduoti ir pasimėgauti tuo, apie ką svajojame. Svajonės juk privalo pildytis, o kiekviena, kilogramus skaičiuojanti moteris, labai dažnai tik ir trokšta suvalgyti kokį pyragėlį arba sultingą mėsainį. Norit ir jūs? Tai prašom.

Tik jei jau valgyti kokį pavojingą figūrai patiekalą, tai būtinai reikia iš jo išpešti viską, kas geriausia. Todėl šiandien mes pristatome – sveiki mėsainiai su namie kepta puria, pilno grūdo duonele ir kalnu įvairiausių daržovių.

Ingredientai

    • vanduo: 1 puodelio
    • kiaušiniai: 1
    • kvietiniai miltai: 2 puodelių
    • viso grūdo kvietiniai miltai: 1 puodelio
    • druska: žiupsnelio
    • aliejus: ketvirtadalio puodelio
    • cukrus: ketvirtadalio puodelio
    • mielės: 3 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Mieles sumaišykite su šiltu vandeniu ir toliau suberkite visus ingredientus, tešlą išminkykite, jei dar limpa prie rankų, įdėkite dar šiek tiek miltų. Tešla turi nelipti prie rankų, bet būti minkšta ir elastinga.
  2. 2. Tešlą palikite kilti šiltoje vietoje maždaug 1 valandą.
  3. 3. Iš tešlos suformuokite 8 bandeles, pabarstykite sezamų sėklomis ir palikite kilti ant skardos dar 30 minučių.
  4. 4. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 10–15 minučių.
  5. 5. Gaminkite mėsainį su savo mėgstamiausiu įdaru ir skanaukite!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau bandelių receptų rasite: Bandelės.
Bemielės cinamoninės bandelės su riešutais
(4)