Greitai pagaminamos mielinės sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais

2017-10-17 Autorius Oditėlės blogas

Greitai pagaminamos mielinės sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais
Lietuvoje dažniausiai kepiniai su obuoliais yra neabejotinai obuolių pyragui. Bet tikrai nėra būtina obuolius panaudoti vien tik pyragams kepti. Tokios bandelės yra fantastiškos, labai skanios ir kas svarbiausia gana greitai bei lengvai pagaminamos. O kas galėtų būti skaniau už obuolio bei cinamono kvapą? ;)

Iš nurodyto ingredientų kiekio man pavyko pagaminti 10 bandelių.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • mielinė sluoksniuota tešla: pakelio (5 lapelių)
    • obuoliai: 4
    • sviestas: 1 valgomasis šaukštas
    • cukrus: 100 gramų
    • vanduo: 50 mililitrų
    • tarkuota citrinos žievelė: iš 1 vnt.
    • cinamonas
    • kiaušiniai: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje išimame sėklas iš obuolių bei juos sutarkuojame.
  2. 2. Tuomet keptuvėje ištirpiname sviestą bei sudedame cukrų. Maišome, kol cukrus ištirps.
  3. Reklama
  4. 3. Tada sudedame obuolius, tarkuotą citrinos žievelę, supilame vandenį bei troškiname, kol vanduo išgaruos. Į pabaigą įberiame cinamoną.
  5. 4. Imame tešlos lapelį bei padaliname pusiau.
  6. 5. Tada vieną pusę supjaustome peiliu, ant kitos pusės dedame obuolių įdaro. Kraštelius aptepame plaktu kiaušiniu bei gerai užspaudžiame kraštelius. Kiaušinio plakiniu aptepame bandelės viršų.
  7. 6. Galiausiai bandeles kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių arba kol gražiai apskrus. Lepinamės!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau sluoksniuotos tešlos bandelių receptų rasite: Sluoksniuotos tešlos bandelės.
Greitai pagaminamos mielinės sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais