Mielinės cinamoninės bandelės gamintos su kefyru pagal Beatą

2020-11-17 Autorius Kviečiu į virtuvę

Mielinės cinamoninės bandelės gamintos su kefyru pagal Beatą
Pamenu tą dieną, kai supratau, kad man pagaliau pavyko susidraugauti su mielėmis. Atrodė, kad seniau vis ne taip kažkas pavyksta. Tai dabar tą draugystę su mielėmis tęsiu iki šiol. Šį kartą savo šeimą dar kartą lepinau cinamoninėmis bandelėmis, tik tokiomis kokių dar nebuvau gaminusi. Pirmą kartą savo mielinę tešlą paruošiau su kefyru. Nerealiai patiko. Šį patarimą perskaičiau pas Beatą. Tešla šitaip gavosi minkšta, elastinga ir nelipo prie rankų. Labai patogu su ja dirbti. Dabar ji viena iš mano favoričių.

Ingredientai

    Mieliniai tešlai:
    • miltai: 500 gramų
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • šiltas vanduo: 2 valgomųjų šaukštų
    • sausos mielės: 7 gramų
    • kefyras: 300 mililitrų
    • sviestas: 100 gramų
    Įdarui:
    • sviestas: 100 gramų
    • cukrus: 100 gramų
    • cinamonas: 4 valgomųjų šaukštų
    Bandelėms patepti:
    • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į dubenį pilkite šiltą vandenį, berkite cukrų bei mieles. Išmaišykit ir leiskite joms šiek tiek suaktyvėti.
  2. 2. Sviestą ištirpinkite ir į jį supilkite kefyrą. Atsargiai įmaišykite cukraus ir mielių masę.
  3. 3. Tada miltus supilkite į didelį dubenį. Berkite druskos ir gerai išmaišykite. Po truputį supilkite mielių ir kefyro masę. Tešlą užminkykite. Minkykite, kol tampa minkšta, elastinga ir nelimpanti prie rankų. Ši tešla išties itin minkšta bei maloni dirbti.
  4. 4. Tuomet tešlą suformuokite į rutuliuką, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir padėkite šiltai maždaug 60 minučių, kad pakiltų.
  5. 5. Po to tešlą dar vieną kartą perminkykite. Iškočiokite didelį stačiakampį.
  6. 6. Sviestą ištirpinkite. Suberkite cukrų bei cinamoną. Gerai išmaišykite ir pasiruošta mase patepkite tešlos lakštą.
  7. 7. Tada susukite į ritinėlį. Supjaustykite bandeles ir sudėkite į kepimo skardą.
  8. 8. Palikite dar šiltai maždaug 20 minučių, kad pakiltų.
  9. 9. Sviestą ištirpinkite, įmaišykite cukrų. Pasiruošta mase patepkite bandeles.
  10. 10. Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-30 minučių. Lepinkitės! :)
  11. mielinės cinamoninės bandelės
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau cinamoninių bandelių receptų rasite: Cinamonių bandelių receptai.