Tobulas būdas pavaišinti visus užsukusius svečius ar giminaičius Bao bandelėmis. Labiausiai smagu yra tai, jog galima iš anksto įdaryti visus Bao arba padėti ant stalo viską atskirai ir kiekvienas valgantysis tada susikomplektuos savo Bao 😉
O įdarui galite rinktis ką tik norisi, tai gali būti plėšyta kiauliena, traški vištiena ar net kepta antis. O šiame savo įraše pateikiu geriausią savo mielinių bao bandelių receptą Jums visiems. 😉
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 8-10 bandelių.
Ingredientai
miltai: 250 gramų
cukrus: 10 gramų
sausos mielės: 8 gramų
vanduo: 100 gramų
pienas: 25 gramų
aliejus: ~10-20 gramų
ryžių actas: 25 gramų (arba kitas švelnus actas)
kepimo milteliai: 10 gramų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių kambario temperatūros piene ištirpinkite mieles, dėkite cukrų ir leiskite pastovėti maždaug 5 minutes.
2. Tada supilkite vandenį ir actą, išmaišykite ir masę supilkite į miltus, paruoškite mielinę tešlą, taip kaip esate pratę, aš pati gaminu maisto kombaine kol sukimba į kamuolį ir palietus tešla nebelimpa prie rankų
Reklama
3. Dėkite pakilti dvigubai.
4. Kai jau pakyla, paskleiskite tešlą ant stalo, apiberkite kepimo milteliais, tešlą susukite į ritinį ir tada maždaug 5 minutes minkykite kol įsiminkys kepimo milteliai.
5. Leiskite tešlai pailsėti maždaug 5 minutes.
6. Susukite į ritinį ir padalinkite į vienodas 8 arba 10 dalių.
7. Kiekvieną kamuoliuką iškočiokite ovalo formos, perkelkite ant atkirpto kepimo popieriaus, patepkite aliejumi ir perlenkite.
8. Pakildinkite bandeles dvigubai, užtrunka maždaug 60 minučių.
9. Garpuodyje įkaitinkite vandenį ir dėkite bandeles kepti uždengus dangtį garinti maždaug 8-10minučių.
10. Jeigu jau išmėginote, būtinai pasidalinkite kaip sekėsi. Skanaus! 😀