Gavosi tiesiog tobulos bandelės! Nuostabios minkštutėlės bandelės, visad kepu iš dvigubos normos, nes maniškiams jos taip patinka, kad dingsta akimirksniu. Labai gardu šiltos, tiek su pienu, tiek su kava. Tikrai susižavėsite ir Jūs.
1. Iš pradžių miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei išsijojame.
2. Tada 1 visą kiaušinį bei kito baltymą išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska.
Reklama
3. Įplakite pertrintą varškę, pieną bei aliejų, o po to dėkite miltus su kepimo milteliais.
4. Suminkykite tešlą, padalinkite į 16 dalių (galite ir į daugiau, nes pakyla ganėtinai nemažai, tai man gavosi tokios kaip reikiant bandelės).
5. Kiekvieną dalį dalinkite į tris dalis, sukočiokite piršto storio volelius bei supinkite į kasytę.
6. Tuomet dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą (paliekame didesnius tarpus, nes man teko atplėšinėti iškepusias, nesitikėjau kad tiek daug kils).
7. Patepkite pasiliktu kiaušinio tryniu, išplaktu su trupučiu pieno, pabarstykite perliniu cukrumi (mėgstamais riešutais, aguonomis ar sezamu).
8. Dėkite į iki 190-200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite kol gražiai paruduos, tai užtrunka maždaug 20-25 minutes. Lepinkitės!
9. Rekomendacija: Daugiau varškinių pynučių receptų rasite: Varškinės pynutės.
Silvija Rastokaite Beňačkova
Minkštos, skanios bandelės. Iš šio recepto šitaip man pavyko paimprovizuoti. Ismaišius tešlą, mano manymu, pynutėm būtų reikėję gerokai pridėti papildomai miltų, nusprendžiau nedėti, o tešlą dėti su šaukštu. Gavosi puikiai 👌 ačiū už receptą!
Atsakyti
Silvija Rastokaite Beňačkova
Atsakyti