1. Pradžioje kambario temperatūros pieną sumaišykite su mielėmis, cukrumi bei druska. Muškite kiaušinį bei išmaišykite.
2. Tuomet varškę ištrinkite su sviestu bei įmaišykite į plakinį.
3. Tada berkite miltus bei minkykite. Čia reikalinga kantrybė. Nepulkite berti daugiau miltų, miltuokite rankas bei miltais barstykite paviršių, kurį kočiojate. Kantriai bei ilgai kočiokite, kol tešla taps elastinga bei nelips prie rankų.
4. Po to tešlą dėkite į aliejumi pateptą indą bei palikite šiltai ilsėtis, kol padvigubėja.
5. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros (jei su picos akmeniu - iki 210 ir akmenį kaitinkite 30 minučių).
6. Pakilusią tešlą dar truputį paminkykite. Tuomet masę padalinkite į 3 dalis, po vieną iškočiokite stačiakampio formos, gausiai barstykite cukrumi, tada cinamonu, vyniokite bei supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
7. Galiausiai kepimo skardą tieskite kepimo popieriumi, dėkite bandeles, tepkite kiaušinio plakiniu bei šaukite į orkaitę, kepkite maždaug 20 minučių.
Ilona
Tiesiog tobulai pavyko! Bus gaminama dar ne vieną kartą!
Atsakyti
Ilona
Atsakyti