Mielinės bandelės su cinamonu

2024-11-09 Autorius Karolina Puodžiūtė

Mielinės bandelės su cinamonu
Mielinės bandelės su cinamonu – tai klasikinis kepinys, suteikiantis namams jaukumo ir šilumos kvapą. Šis receptas – puikus pasirinkimas savaitgalio pusryčiams ar desertui su šeima ir draugais. Mielinė tešla suteikia bandelėms minkštumo ir švelnumo, o įdaras su ruduoju cukrumi ir cinamonu – nepakartojamo skonio.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Pienas: Jei ieškote augalinės alternatyvos, pieną galite pakeisti migdolų, avižų ar sojos pienu.
  • Sviestas: Veganiškam variantui sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi arba margarinu.
  • Rudasis cukrus: Rudąjį cukrų įdare galite pakeisti baltuoju cukrumi arba kokosų cukrumi, kuris suteiks šiek tiek karamelinio skonio.
  • Varškė: Galima naudoti kreminį sūrį arba graikišką jogurtą, jei norite švelnesnės tekstūros.

Patiekalo gaminimo patarimai

Svarbu kantriai ir švelniai minkyti tešlą – tai padės gauti minkštas, purias bandeles. Kepimo popieriumi išklota kepimo skarda padės išvengti bandelių prilipimo. Taip pat, kepimo metu orkaitėje palikite pakankamai vietos, kad bandelės galėtų laisvai kilti.

Kalorijos

Iš viso kalorijų: 2200 kcal
Kalorijos vienoje porcijoje: apie 220 kcal 

Ingredientai

    • pienas: 250 mililitrų (kambario temperatūros)
    • sausos mielės: 7 gramų
    • cukrus: 120 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 1
    • tirpintas sviestas: 40 gramų
    • miltai: 400 gramų
    • varškė: 150 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • kiaušiniai: 1 (aptepimui)
    Įdarui:
    • cinamonas
    • rudasis cukrus (galite pakeisti ir baltuoju)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje kambario temperatūros pieną sumaišykite su mielėmis, cukrumi bei druska. Muškite kiaušinį bei išmaišykite.
  2. 2. Tuomet varškę ištrinkite su sviestu bei įmaišykite į plakinį.
  3. Reklama
  4. 3. Tada berkite miltus bei minkykite. Čia reikalinga kantrybė. Nepulkite berti daugiau miltų, miltuokite rankas bei miltais barstykite paviršių, kurį kočiojate. Kantriai bei ilgai kočiokite, kol tešla taps elastinga bei nelips prie rankų.
  5. 4. Po to tešlą dėkite į aliejumi pateptą indą bei palikite šiltai ilsėtis, kol padvigubėja.
  6. 5. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros (jei su picos akmeniu - iki 210 ir akmenį kaitinkite 30 minučių).
  7. 6. Pakilusią tešlą dar truputį paminkykite. Tuomet masę padalinkite į 3 dalis, po vieną iškočiokite stačiakampio formos, gausiai barstykite cukrumi, tada cinamonu, vyniokite bei supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
  8. 7. Galiausiai kepimo skardą tieskite kepimo popieriumi, dėkite bandeles, tepkite kiaušinio plakiniu bei šaukite į orkaitę, kepkite maždaug 20 minučių.
  9. 8. Santrauka: Mielinės bandelės su cinamonu – tai kvapnios ir purios bandelės, kurios idealiai tiks su kava ar arbata. Pagaminti jas nesudėtinga, o pritaikant ingredientų alternatyvas, receptą galima pritaikyti įvairiems mitybos poreikiams.
Mielinės bandelės su cinamonu

Ilona

Tiesiog tobulai pavyko! Bus gaminama dar ne vieną kartą!
Atsakyti
Cinamoninės bandelės su obuoliais
(1)