Sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais ir varške (2 variantai)

2023-03-22 Autorius WorldRecipes.lt

Sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais ir varške (2 variantai)
Šios sluoksniuotos tešlos bandeles yra ganėtinai greitai pagaminamos, be didelių sąnaudų, labai gardžios bandelės. Jeigu laukiate užsukant svečių, o pyrago arba sausainių iškepti jau nebespėsite, tai traukite iš šaldymo kameros pakelį bemielės sluoksniuotos tešlos (aš pati visada namie turiu nusipirkusi nenumatytiems atvejams) ir gaminkite šias bandeles!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • bemielė sluoksniuota tešla: 1 pakelio (6 lapelių)
    Varškės įdarui:
    • varškė: ~200-250 gramų
    • kiaušinių tryniai: 1
    • grietinė: 1 valgomojo šaukšto
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • manai: 2 arbatinių šaukštelių
    • šaldytos braškės: kelių puselių (arba mėgstamos tirštos uogienės)
    • miltinis cukrus (pabarstymui)
    Obuolių įdarui:
    • saldžiarūgščiai obuoliai: 1 (labai didelio)
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto (jeigu norisi saldžiau, galima ir 2)
    • cinamonas: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių tešlą padalinkite lapeliais bei palikite kambario temperatūroje maždaug 15 minučių. Per tą laiką pasiruoškite įdarus. Varškę patrinkite dubenėlyje šakute su cukrumi, kiaušinio tryniu, tuomet įmaišykite grietinę ir manus.
  2. 2. Obuolį nulupkite, išpjaukite sėklalizdį bei supjaustykite kubeliais. Apiberkite cukrumi ir cinamonu bei išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet kepimo skardą išklokite su kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių temperatūros.
  5. 4. Lapelį tešlos perpjaukite pusiau, gautus kvadratus įpjaukite (nuotraukose žemiau galite matyti kaip tai padaryti ir matyti visą procesą, kad būtų aiškiau).
  6. 5. Tuomet per vidurį dėkite po šaukštą varškės įdaro, o ant viršaus uždėkite su cukrumi šaldytų braškių puselę arba šaukštelį uogienės.
  7. 6. Po to suimkite priešingus kampelius bei ties viduriu suspauskite. Suėmusios likusius kampelius, prispauskite taip pat. Šitaip padarykite visas bandeles su varške.
  8. 7. Su obuolių įdaru darykite truputį kitaip (dar kartą nuotraukos žemiau). Įpjaukite tik 2 priešingus kampus iki vidurio.
  9. 8. Tada į vidurį dėkite obuolių, suimkite kampus, viršuje perkiškite vieną per kitą bei prispauskite prie pagrindo.
  10. 9. Tokias bandeles ir dėkite kepti. Kepkite tol, kol pradės švelniai ruduoti, maždaug 15-20 minučių.
  11. 10. Iškepusias pravėsinkite bei apibarstykite miltiniu cukrumi. Gaunasi labai skanios ir trapios bandelės. Lepinkitės!
  12. 11. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą, kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
  13. 12. Rekomendacija: Daugiau sluoksniuotos tešlos bandelių receptų rasite: Sluoksniuotos tešlos bandelės.


Sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais ir varške (2 variantai)

Eurika

Kokioje temperatūroje kepti? Viršus-apačia ar su ventiliatoriumi? Ačiū
Atsakyti

Mingailė

Mūsų šeimai labai patinka šis receptas. Tikrai pasiteisina. :)
Atsakyti
Sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais ir varške (2 variantai)