Minkštos mielinės bandelės su cinamonu

2024-01-29 Autorius Virtuvės frontas

Minkštos mielinės bandelės su cinamonu
Mmm kokios šios mielinės bandelės skanios ir minkštos. Pamenu seniau, man ganėtinai sunkiai sekdavosi susidraugauti su mielėmis, bet vis nenuleidau rankų ir mėginau. Ir dabar galiu drąsiai teigti, kad su jomis bendrauju vis geriau. Bent jau bandelės gaunasi tikrai fantastiškos. Tad šiandien parodysiu kaip pagaminti fantastiškai skanias cinamonines bandeles.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man pavyko iškepti vieną didelę skardą bandelių.

Ingredientai

    • pienas: 300 mililitrų
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • sausos mielės: 7 grmaų
    • sviestas: 100 gramų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 3,5 puodelio
    • kiaušiniai: 2
    Įdarui:
    • sviestas: 100 gramų
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • cinamonas: 0,5 valgomojo šaukšto
    Aptepimui:
    • kiaušinių tryniai: 1
    • pienas: šlakelio (aptepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia 60 mililitrų šilto pieno sumaišykite su cukrumi ir mielėmis. Palikite, kad suputotų.
  2. 2. Tada į prikaistuvį pilkite likusį pieną, sudėkite sviestą ir kaitinkite, kol cukrus ištirpsta.
  3. 3. Tuomet į dubenį pilkite miltus, muškite kiaušinius, pilkite suputojusias mieles ir pravėsusį pieną su sviestu.
  4. 4. Išminkykite tešlą. Uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite šiltai maždaug 2 valandas pakilti.
  5. 5. Po to tešlą perminkykite. Iškočiokite. Patepkite tirpintu sviestu, pabarstykite cukraus ir cinamono mišiniu.
  6. 6. Tada suvyniokite į ritinėlį ir supjaustykite.
  7. 7. Dėkite į kepimo skardą, palikdami tarpelius, nes bandelės bekepdamos dar išsipūs.
  8. 8. Tada patepkite kiaušinio ir pieno plakiniu.
  9. 9. Palikite dar pusvalandžiui šiltai.
  10. 10. Po to kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 25 minutes.
  11. 11. Man asmeniškai skaniausia su stikline pieno, bet puikiai tinka ir su kava ar arbata. Pasilepinkite!
Keto mityba: Cinamoninės bandelės
(3)