Tai buvo visiškai naujos tešlos (bent jau man), visiškai paprastos, tinkančios viskam ir nereikalaujančios daug pastangų, išmėginimas. Sakyčiau labai pasiteisino, tai dalinuosi receptu ir su Jumis.
Ingredientai
miltai: ~4 stiklinių (1 stiklinė - 250 mililitrų)
cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
pienas: 500 mililitrų
sausos mielės: 11 gramų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių į dubenį suberkite miltus, sausas mieles, cukrų ir druską, pilkite aliejų ir pašildytą pieną, viską gerai išmaišykite. Tešla gaunasi lipnoka. Paberkite ant stalo miltų ir šiek tiek paminkykite, dėkite į dubenį, pateptą aliejumi, apdenkite maistine plėvele ir dėkite 2 valandoms į šaldytuvą.
2. Per tą laiką galite susigalvoti kokių norisi įdaru bandelėms ir juos pasiruošti. Aš savuosius pateikiu žemiau.
Reklama
3. Su lašinukais, karšto rūkymo šonine ir svogūnais: Viską supjaustykite kubeliais ir truputį pakepinkite, dėkite pipirų ir prieskoninių žolelių. Atvėsusį įdarą dėkite į pakočiotą blynelį, užspauskite, suformuokite pailgą bandelę, dėkite į kepimo skardą siūle į apačią.
4. Su varške: Varškę išmaišykite su kiaušiniu, manais, cukrumi bei apelsino žievelėmis. Tešlos gabaliuką iškočiokite į blynelį, į vidurį dėkite varškės, paskirstykite taip, kad liktų pusės centimetro krašteliai, juos sukelkite ir aplink apspauskite kas maždaug centimetrą, gaunasi tarsi saulytė.
5. Su obuoliene: Tiesiog dėkite obuolienės šaukštelį į iškočiotą blynelį ir užspauskite tarsi vokelį.
6. Bandeles galite pakildinti, galite kepti ir iškart. Prieš kepdamos, patepkite plaktu kiaušiniu.
7. Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių. Lepinkitės!
8. Pastebėjimas: Šią tešlą galite naudoti tiek picų padams, tiek įvairiausiems pyragams su įdarais, tiek pyragėliams, verdamiems riebaluose. Su ja labai malonu dirbti, pyragėliai neplyšta ir neatsiklijuoja. Tešlos pagaminimas neužima daug laiko, o kokybė ir gaminių skonis itin geras.
9. Rekomendacija: Daugiau mielinių bandelių receptų rasite: Mielinės bandelės.