Kai prisimenu skonius iš vaikystės, iškart galvoje atsiranda įvairiausi močiutės blynai ir šios labai labai skanios bandelės. Būtinai pasigaminkite tokias bandeles ir Jūs, nes jos tiesiog tobulos.
1. Iš pradžių keptuvėje ištirpiname sviestą, sudedame nuluptus bei kubeliais supjaustytus obuolius, razinas, supilame cukrų ir patroškiname, kol obuoliai suminkštės, bet nepasileis.
2. Paliekame atvėsti.
Reklama
3. Tuomet dubenyje sumaišome varškę,aliejų, pieną, cukrų bei vanilinį cukrų.
4. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į varškės masę. Išminkome ešlą. Ji gausis minkšta bei maloni rankoms.
5. Tešlą iškočiojame maždaug 5 centimetrų storio ir didesniu puodeliu išspaudžiame apskritimus.
6. Į centrą dedame įdaro, užlenkiame kraštus ir su šakute prispaudžiame, kad įdaras neišbėgtų.
Jūratė-Liucija Daukšienė
Atsakyti
Miau Kate
Atsakyti