Minkštos moliūgo bandelės

2020-09-01 Autorius Skanūs kąsneliai

Minkštos moliūgo bandelės
Tai nuostabios minkštos bandelės su moliūgo aromatu, pamėginkite ir Jūs!

Ingredientai

    • miltai: ~500 gramų
    • cukrus: ~20-100 gramų (nuo to kokio saldumo norisi)
    • žalios mielės: 20 gramų (arba 1 arbatinio šaukštelio sausų)
    • moliūgo tyrė: 150 gramų (~200 gramų žalio moliūgo)
    • minkštas sviestas: 25 gramų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • skystis: 200 mililitrų (pienas arba vanduo)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia mieles išsukame su cukrumi, sviestu, druska ir šlakeliu vandens.
  2. 2. Pilame likusį vandenį, maždaug pusę miltų ir užmaišome tirštą tešlą.
  3. 3. Paliekame pastovėti šiltai kol padvigubės.
  4. 4. Moliūgą supjaustome gabaliukais.
  5. moliūgas supjaustytas gabaliukais
  6. 5. Dedame į mikrobangų krosnelę ir kepame kol suminkštės.
  7. 6. Susidariusį skystį nupilame ir moliūgą gerai sutriname šakute.
  8. sutrintas moliūgas
  9. 7. Kai jau masė pravėsta, įmaišome į tešlą ją. Pilame likusius miltus ir užminkome minkštą tešlą.
  10. 8. Leidžiame pakilti.
  11. 9. Iš tešlos formuojame rutuliukus, juos apvoliojame miltuose ir aprišame miltuota virve. Virvė privalo būti natūrali linas arba medvilnė, nedažyta. Neįveržiame ir aprišame lengvai.
  12. bandelės aprištos miltuota virve
  13. 10. Paliekame maždaug 20 minučių šiltai.
  14. bandelės paliktos šiltai
  15. 11. Tada aptepame lydytu sviestu arba kiaušinio trynio plakiniu.
  16. apteptos bandelės lydytu sviestu arba kiaušiniu
  17. 12. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-15 minučių.
  18. iškeptos moliūginės bandelės
  19. 13. Iškeptą bandelę išlaisviname iš virvės.
  20. bandelės nuimtais siūlais
  21. 14. Galite, jeigu norisi, papuošti viršuje centrą su razina arba moliūgo sėkla. Skanaujam!
  22. bandelės papuoštos moliūgo sėklomis
  23. 15. Rekomendacija: Daugiau bandelių receptų rasite: Bandelės.
  24. moliūgų bandelės
Skanutėlės bandelės su lašinukais
(25)