1. Iš pradžių dubenyje išmaišykite 300 gramų miltų, cukrų, sausas mieles bei druską. Sviestą išlydykite, tuomet įpilkite pieno. Nuimkite nuo ugnies. Atskirame inde išplakite kiaušinį.
2. Tada sviesto, pieno ir kiaušinio mišinį įpilkite į sausų produktų dubenį, šaukštu viską gerai išmaišykite. Po to įdėkite likusius miltus bei minkykite tešlą, kuri truputį dar lips prie rankų, minkykite maždaug 10 minučių. Tešlą palikite maždaug 30-60 minučių šiltoje vietoje, kad pakiltų (turėtų ženkliai padidinti savo tūrį).
Reklama
3. Paskui stalviršį pabarstykite miltais bei iš tešlos iškočiokite stačiakampį.
4. Sviestą išlydykite, cukrų sumaišykite su cinamonu. Iškočiotą stačiakampį aptepkite sviestu bei pabarstykite curaus ir cinamono mišiniu. Susukite skačiakampį į ritinėlį. Supjaustykite jį ir išdėliokite gausiai sviestu išteptoje bei cukrumi pabarstytoje kepimo formoje. Vėl palikite maždaug 30-45 minutes, kad pakiltų.
5. Galiausiai kepkite iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes. Lepinkitės!
6. Pastebėjimas: Galite iš tų pačių kiekių suformuoti kasas (iš nurodyto kiekio iškepamos dvi kasos). Galite matyti kaip tai padariau aš nuotraukose žemiau. :)